Bijzonder verrassend lekkere soep ,met de kruiden die we niet echt gewend zijn in de Hollandse keuken
Maar dat maakt dat deze soep zo ontzettend lekker word
Durf te spelen met de kruiden ,de kip word ook erg lekker en als die gaar is trekken we het uit elkaar, zo mals als boter is het dan.
En door de kleur lijkt het wel zomer.
Wat hebben we nodig voor een soep voor 2 personen,ik maak het als maaltijdsoep.
4 kipdrumsticks
1 blik tomaten
3 tenen knoflook
2 uien
1 rode puntparika
wat geroosterde paprika`s uit pot of blik
1 blik of pot kikkererwten
munt
selderij
lavas (vers of gedroogd)
1 kaneelstokje
1 zoutarme kippenbouillontablet
klein blikje tomatenpuree
Harissa ,heb je de scherpe dan zou ik beginnen met 1 theelepel
heb je de milde vorm kunnen er wel een paar theelepels in naar smaak
Zwarte peper
zoete paprikapoeder
gerookte paprikapoeder ...half theelepeltje niet teveel
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel korianderzaad
1 lepel bloem
1 liter bouillon anders water met het z/a kippenbouillonblokje
Olijfolie om de kippenpoten eerst in te bakken
Het zijn veel ingrediënten ik zet altijd alles op een rijtje op de aanrecht ,kan ik niet misgrijpen .
We beginnen met olijfolie in de soeppan te doen en gaan daar de kippen drumsticks in bakken die we gepeperd hebben met zwarte peper.
Regelmatig omdraaien
Ondertussen ui en knoflook snijden
Is de kip aan alle kanten mooi gekleurd ,haal ze eruit .
In het aanbaksel ,bak je de ui en knoflook lekker glazig
Daarna alle droge kruiden erbij even goed doorroeren en een lepel bloem erbij
goed blijven roeren en de bouillon erbij.
Ook het blik tomaten ,paprika in blik en en stukjes gesneden verse paprika,blikje tomatenpuree., harissa...lavas en de selderij gaan nu allemaal in de bouillon niet vergeten de geroosterde paprika`s ..snijd ze wel even in stukken.
Aan de kook laten komen en de kippen drumsticks (mogen ook kuiken dijen zijn) kunnen er weer bij
Laat dit op een zacht vuurtje zo`n anderhalf uur koken en dan kan de kip garen.
Kip eruit laten afkoelen
munt snijden .
Kikkererwten in het vergiet even spoelen met koud water en uit laten lekken deze kunnen nu in de soep.
Soep op smaak maken misschien met nog wat peper of wat je lekker vind.
Vlees van de botten plukken ,wat vlees in de kom ,de hete soep erbij en de munt.
Lekker met een Turks brood ,kruidenboter en humus.
Ik neem de Muhammara (paprika met walnoot en granaatappel) erg lekker en weinig zout 0.4 g in 100 g.
Zo heb je een lekkere maaltijd ....Eet smakelijk