Ik heb een oven en dat is wel makkelijk bij sommige gerechten,als je kippenbouten wil bakken in een pan moet je er een uurtje bij blijven draaien en keren dat het niet aanbakt en alles spetterd onder..Handig zo`n oven
Iets meer als een uur erin en klaar en gaar is het
Ik ontvel altijd de kippenbouten ,dat is naar ieders smaak,maar de kruiden trekken beter in de kip ,anders blijft het zo in het vel zitten omdat ik ze in de braadzak doe.
Ik doe in een bakje flink wat kruiden wat ik lekker vind
Peper .herbes de Provance,knoflookpoeder, persillade ,kerriepoeder basilicum,
Meng de kruiden en wrijf de bouten er mee in en doe deze braadzak
Laat de kruiden een half uurtje intrekken.
Prik wat gaatjes in de braadzak,voor de damp
Het is een campingoven ..ik pas de tijd wat aan(normale huisoven is een uur voldoende)
nu een uur en 15 minuten op 200 graden
Dan is het goed gaar..
na afloop voorzichtig braadzak met kip uit oven halen en leg het in een schaal of braadslee,knip voorzichtig de zak open ,pas op voor de stoom
En je heb een heerlijk krokant kippenboutje,lekker bij een salade of Ratatouille