Hele dag regen word er gemeld en het klopt wel
ook nog een frisse dag ,en laten de tomaten nu volop
te verkrijgen zijn en nog goedkoop of in de aanbieding ook.
Tijd voor tomatensoep met balletjes
Romige soep en we eten er stokbrood met kruidenboter bij..Lekker!!
De kruiden staan er mooi bij in de tuin
voor de bouillon neem ik ;
Lavas
sellerijblad
basilicum
en peterselie
peper uit de molen
1 zoutarme bouillontablet rundvlees
Voor de soep
1 kg tomaten
1 rode peper
1 ui
2 tenen knoflook
3 stengels bleekselderij
thym en rozemarijn
olijfolie
1 blikje tomatenpuree (delmonte)
Voor het gehakt;
2oo gram gehakt
harrismapasta of harrismapoeder
paprikapoeder
peper
nootmuskaat
Ik zet water op met de kruiden en neem 2 ons rundergehakt die ik ga kruiden .
Kleine balletjes van draaien en als de bouillon kookt langzaam in de bouillon laten zakken
oven voorverwarmen op 200 gr. hete luchtoven
De trostomaten gaan op de ovenplaat de oven in zodat de velletjes los laten
Ik leg er eerst bakpapier op thym en rozemarijn strooi ik erop.
Daar bovenop de gehalveerde tomaten , met olijfolie besprenkelen een half uur de oven in
Plaat eruit halen en de tomaten af laten koelen
De velletjes kun je er zo makkelijk van af halen
Knoflook ui en Spaanse peper snijden we klein en gaan we bakken in de olijfolie tot het lekker zacht is geworden
Bleekselderij in reepjes snijden en bij uimengsel even mee laten bakken
blikje tomatenpuree erbij even mee laten bakken en goed doorroeren
We doen al de tomatenpulp met kruiden en olie erbij (velletjes gooi ik weg)
De gehaktballetjes in de bouillon zijn al klaar en we lepelen de bouillon bij
het tomatenmengsel tot alles net onder staat en laten het een half uurtje pruttelen.
Naar smaak peper en misschien nog de bouillontablet erbij
Even af laten koelen en dan met de staafmixer mixen tot een mooie romige soep .
Basilicum klein snijden en erbij doen
De gehaktballetjes uit de bouillon en in de soep
Op het bord kun je naar wens nog wat room schenken
Ik zou zeggen ;EET SMAKELIJK!!!!