Home; zoutarme recepten » Grieks eten » Kotopoulo lemonato (citroenkip)

Een Grieks recept; het word veel gegeten in de landen rond de Middellandse zee

De citroenen groeien er aan de bomen logisch dat er veel mee gekookt word

Het ruikt ontzettend lekker en fris

combineer het met aardappels die je meebakt in de oven.


4 kipdrumstiks of 2 kipdijen en 4 kipstukken

2 citroenen (sap en schil)

4 tenen knoflook

1 flinke theelepel oregano

tak verse thijm

1 klein lepeltje honing

 1 kein lepeltje zoutarme mosterd 

chilipeper naar smaak

zwarte peper

kippenbouillon 200ml (z/a kipbouillontablet)

olijfolie

 



Doe alle kruiden citroensap de schillen van de citroen ,bouillon alles wat in de lijst staat in een keukenmachine tot het een mooie marinade is geworden

Kippenbouten in een schaal en de marinade erover schenken 

laat het minimaal een halve dag staan in de koelkast  het beste is het een hele dag .



Oven voorverwarmen op 200 graden

schenk de marinade in een aparte schaal

kip in de ovenschaal laat wat marinade erop

om het half uur wat marinade erop smeren

aluminium folie  over de schaal voor  de eerste 45 minuten

Daarna kan de folie eraf ,eventueel aardappelen erbij

Wil je  de aardappelen krokant ,leg je ze naast de kip 

De Grieken leggen de aardappels onder de kip

Wij houden van krokante aardappelen

De schaal weer terug de oven in en regelmatig bedruipen met de marinade 

krokante aardappels alleen wat olijfolie erover.

Nog 45 minuten de oven in .

Lekker eten met een salade of gebakken courgette uit de oven 








Maak een Gratis Website met JouwWeb