Een Grieks recept; het word veel gegeten in de landen rond de Middellandse zee
De citroenen groeien er aan de bomen logisch dat er veel mee gekookt word
Het ruikt ontzettend lekker en fris
combineer het met aardappels die je meebakt in de oven.
4 kipdrumstiks of 2 kipdijen en 4 kipstukken
2 citroenen (sap en schil)
4 tenen knoflook
1 flinke theelepel oregano
tak verse thijm
1 klein lepeltje honing
1 kein lepeltje zoutarme mosterd
chilipeper naar smaak
zwarte peper
kippenbouillon 200ml (z/a kipbouillontablet)
olijfolie
Doe alle kruiden citroensap de schillen van de citroen ,bouillon alles wat in de lijst staat in een keukenmachine tot het een mooie marinade is geworden
Kippenbouten in een schaal en de marinade erover schenken
laat het minimaal een halve dag staan in de koelkast het beste is het een hele dag .
Oven voorverwarmen op 200 graden
schenk de marinade in een aparte schaal
kip in de ovenschaal laat wat marinade erop
om het half uur wat marinade erop smeren
aluminium folie over de schaal voor de eerste 45 minuten
Daarna kan de folie eraf ,eventueel aardappelen erbij
Wil je de aardappelen krokant ,leg je ze naast de kip
De Grieken leggen de aardappels onder de kip
Wij houden van krokante aardappelen
De schaal weer terug de oven in en regelmatig bedruipen met de marinade
krokante aardappels alleen wat olijfolie erover.
Nog 45 minuten de oven in .
Lekker eten met een salade of gebakken courgette uit de oven