Ik heb zin om iets te maken wat ik nog nooit gemaakt heb ,makkelijk en gezond...een vooral ...LEKKER!!!!
Ik had laatst in een blad bij de kapper hier over gelezen...wat op internet liggen zoeken
En van alles wat bij elkaar gegooid en nog wat van mij zelf ...en de loempiataart is gemaakt.
Wat hebben we nodig 2 per.
200 gr kipfilet kleine blokjes gesneden
3 eieren
8 vellen filodeeg
je kunt een pak oosterse wokgroente kopen,maar ik houd meer van vers en zelf snijden
1 stengel prei in reepjes
knoflook ,
ui ,
spaanse peper fijn gesneden
wortel ,
paprika ,
handje champignons allemaal fijn gesneden
250 gram tauge
kruiden ,sojasaus (zoutarme)
koriander blaadjes
omelet maken van 3 eieren
Oven voorverwarmen op 175 graden
springvorm invetten
kipfilet bakken ,spaanse peper knoflook en ui meebakken en dan de rest van de groenten op de tauge na,die doen we het laatst hoeft maar even
sojasaus kerriepoeder peper en sereh poeder en koriander erdoorheen roeren
Alles goed gemengd de omelet toevoegen
Tijdens het bakken leg je de filodeeglapjes in de springvorm,
1 op de bodem de rest half bodem en net over de rand laten uitkomen ,1 vel bewaren voor erover heen te leggen
Groenten in de springvorm en leg het laatste lapje filodeeg over de groente met de flapjes van de zijkanten er overheen goed aandrukken en 45min in een oven van 175 graden
Word de bovenkant erg bruin leg er dan zilverfolie over
Ik had er wat loempiasaus en pindasaus bij
ook bij loempia sauzen en sweet chilisauzen zitten erg veel verschil in het zoutgehalte
En als je maar een paar druppeljes gebruikt ..neem dan de loempiasaus van Inproba
vond ik de minst "zoute" ...er zijn verschillen van 3 keer zoveel als deze saus
Pindasaus goed zoutarm te maken met de pindakaas van AH.
Het gerecht is heel erg lekker ook zonder saus
lekker omelet bakken ,groenten snijden,lekker wokken in de oven en daarna smullen