Home; zoutarme recepten » aardappelgerechten » Hasselback aardappeltjes

Hasselback  aardappeltjes ,je moet ze een keer gegeten en gemaakt hebben ,moeilijk is het niet dit gerecht

Het is een ouder gerecht dat voor het eerst op tafel werd gezet in 1940 ,en komt van een chef kok uit Hotel Hasselbacken   Stockholm  in  Zweden 

 Ik ga het ook eens beschrijven voor mijn site ...zoutarm is het natuurlijk ook erg lekker

Het lastigste is ; de aardappels snijden want het moet wel aan elkaar blijven van onderen Het word een soort waaier

Op een site  (Hussemusse) zag ik deze manier van snijden tussen twee plankjes en dat heb ik ook gedaan  en bevalt prima kan met lepel tussen 2 satèstokjes 

 

Ligt eraan hoe groot de  eters  in huis zijn ivm het aantal aardappels

Ik heb er aan 1 genoeg  en mijn man neemt er 2

3 aardappels

2 tenen knoflook

olijfolie

Provincaalse kruiden of rozemarijn

uienpoeder

peper

Parmazaanse kaas

Aardappels goed wassen 

Oven voorverwarmen 200 graden  hete luchtoven

Om de 4 millimeter met een scherp mes insnijden net niet tot de onderkant 

Daarna de aardappels 5 minuten in koud water leggen ,gaan ze iets meer openstaan

Ovenschaal invetten

kruiden met de olie mengen

Aardappels in de schaal en de gekruide olijfolie over de aardappel schenken ..met een kwast een beetje de plakken bewerken en insmeren 

 

En nu kan de schaal in de oven voor ongeveer een uur

laatste kwartier  wat geraspte kaas erover schudden

Ik heb het nu gemaakt met olijfolie

Ook heel lekker is het met kruidenboter er overheen