Hasselback aardappeltjes ,je moet ze een keer gegeten en gemaakt hebben ,moeilijk is het niet dit gerecht
Het is een ouder gerecht dat voor het eerst op tafel werd gezet in 1940 ,en komt van een chef kok uit Hotel Hasselbacken Stockholm in Zweden
Ik ga het ook eens beschrijven voor mijn site ...zoutarm is het natuurlijk ook erg lekker
Het lastigste is ; de aardappels snijden want het moet wel aan elkaar blijven van onderen Het word een soort waaier
Op een site (Hussemusse) zag ik deze manier van snijden tussen twee plankjes en dat heb ik ook gedaan en bevalt prima kan met lepel tussen 2 satèstokjes
Ligt eraan hoe groot de eters in huis zijn ivm het aantal aardappels
Ik heb er aan 1 genoeg en mijn man neemt er 2
3 aardappels
2 tenen knoflook
olijfolie
Provincaalse kruiden of rozemarijn
uienpoeder
peper
Parmazaanse kaas
Aardappels goed wassen
Oven voorverwarmen 200 graden hete luchtoven
Om de 4 millimeter met een scherp mes insnijden net niet tot de onderkant
Daarna de aardappels 5 minuten in koud water leggen ,gaan ze iets meer openstaan
Ovenschaal invetten
kruiden met de olie mengen
Aardappels in de schaal en de gekruide olijfolie over de aardappel schenken ..met een kwast een beetje de plakken bewerken en insmeren
En nu kan de schaal in de oven voor ongeveer een uur
laatste kwartier wat geraspte kaas erover schudden
Ik heb het nu gemaakt met olijfolie
Ook heel lekker is het met kruidenboter er overheen