Paksoi een hele gezonde groente ..meestal kennen we deze groente om te wokken ,maar ik wilde hem eens uitproberen als salade
En dat viel niet tegen, een blijvertje
Als je paksoi wokt blijft er weinig van deze gezonde groente over..als salade een schaal vol groente
(Een portie rauwe paksoi biedt 5 procent van je dagelijkse kaliumbehoefte, 62 procent van je vitamine A-behoefte, 7 procent van je calciumbehoefte, 5 procent van je vitamine B-6-behoefte, 3 procent van je magnesiumbehoefte, 3 procent van je ijzerbehoefte en 52 procent van je dagelijkse vitamine C-behoefte. Paksoi bevat ook diverse mineralen, zoals fosfor, zink, natrium, koper, mangaan en selenium.)bron mens en gezondheid
Wat hebben we nodig 2 personen
1 stronk paksoi
1 appel
1 rode ui
peper
2 tenen knoflook
3 lepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
klein lepeltje honing
1 lepel zoutarme ketjap
beetje sinaasappelsap of gembersiroop
peper
Maak een dressing van olijfolie ,citroensap honing, ketjap sinaasappelsap en peper
Appel schillen en in blokjes snijden ui schillen en in grove stukken snijden
knoflook heel fijn snijden en de paksoi in grove stukken snijden
Alles voor de salade in een kom dressing erover en zet de schaal een half uur aan de kant
kunnen de smaakjes lekker intrekken
Lekker met gebakken aardappeltjes en vis