Home; zoutarme recepten » salades » Paksoi salade met appel

Paksoi een hele gezonde groente ..meestal  kennen we deze groente om te wokken ,maar ik wilde hem eens uitproberen als salade

En dat viel niet tegen, een blijvertje

Als je paksoi wokt blijft er weinig van deze gezonde groente over..als salade een schaal vol groente 

(Een portie rauwe paksoi biedt 5 procent van je dagelijkse kaliumbehoefte, 62 procent van je vitamine A-behoefte, 7 procent van je calciumbehoefte, 5 procent van je vitamine B-6-behoefte, 3 procent van je magnesiumbehoefte, 3 procent van je ijzerbehoefte en 52 procent van je dagelijkse vitamine C-behoefte. Paksoi bevat ook diverse mineralen, zoals fosfor, zink, natrium, koper, mangaan en selenium.)bron  mens en gezondheid

 


Wat hebben we nodig 2 personen

1 stronk paksoi

1 appel

1 rode ui

peper

2 tenen knoflook

3 lepels olijfolie

1 eetlepel citroensap

klein lepeltje honing

1 lepel zoutarme ketjap

beetje sinaasappelsap of gembersiroop

peper

Maak een dressing van olijfolie ,citroensap  honing, ketjap sinaasappelsap en peper

Appel schillen en in blokjes snijden  ui  schillen en in grove stukken snijden

knoflook heel fijn snijden en de paksoi in grove stukken snijden

Alles voor de salade in een kom dressing erover en zet de schaal een half uur aan de kant

kunnen de smaakjes lekker intrekken

Lekker met gebakken aardappeltjes en vis