Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Dit is een gerecht waar je even de tijd voor moet nemen 

Heb je een magnetron gaat het wat vlugger dan pof je de aardappels in de magnetron

Het gaat een echt verwen jezelf aardappelgerecht worden

Romig met kaas ,lekker gekruid helemaal lekker

Smaakt bij biefstuk , of runderstoofpot ...dat had ik er bij gemaakt

Zal altijd wel smaken

Herfstig lekker , als het grijs weer is het regent en het waait

Dan smaakt dit op zijn best

Een dag van tevoren kun je het al zover klaar maken de kruiden zijn goed overal ingetrokken

Wat heb je nodig  2 a 3 per.

2 grote aardappels (ik neem 2 grote binten)

2 sjalotten

bakje zure room / sour creme  

peterselie

naar smaak cayenne peper..ik kies voor een halve theelepel

zwarte peper uit de molen

knoflookpoeder

verse of gedroogde thym

nootmuskaat

Geraspte kaas ik zou voor dit gerecht Emmentaler nemen een half zakje 

 

Eerst de aardappels goed wassen en schoonboenen en poffen

Ik heb sinds kort geen magnetron meer, besefte dat ik het te weinig gebruikte 

Daarom heb ik wel een hele goede oven

Dus ik pof de aardappels in de oven

Voorverwarmen op 200 graden  , de aardappels  inprikken met een vork

in alu. folie wikkelen als een een enveloppe maar de bovenkant gedeeltelijk openlaten

Ongeveer  1uur en 15 min. in de oven ..controleer het een keer ,kleine aardappels korter uiteraard

( aardappels poffen in de magnetron ..prik gaatjes met een vork in de aardappel, leg keukenpapier op de schaal in de magnetron

en op de stand van 750W in 5 min gaar laten worden ,daarna nog een keer magnetron aanzetten aardappels omdraaien en  laat de aardappels nog 3 min garen op 750 W  en controleren of het gaar is of niet)

 

Aardappels laten afkoelen velletjes eraf halen en in een schaal met plastic folie erover in de koelkast een uurtje wegzetten. 

 

Hierna kun je de aardappels makkelijker raspen

Aardappels zijn afgekoeld dan gaan  we ze raspen kan met kaasschaaf of achterkant van  de mandoline (grof raspen)

sjalotjes heel fijn snijden

peterselie snijden

thym afritsen van de takjes

alle kruiden erboven op

en dit gaan we doorhusselen met 2 vorken ,proberen niet de aardappelen tot puree te stampen 




Dan de sour crème met de  geraspte kaas er doorheen husselen komt niet zo nauw  ook met 2 vorken (Houd kaas apart voor de top als het de oven gaat)



Tot hier kun je het ruim van te voren maken zelfs een dag voor je het gaat eten


En dan is het oven voorverwarmen op 200 graden (hete lucht)

ovenschaal invetten en schep het mengsel in een ovenschaal niet teveel induwen 

Geraspte kaas erover  en de schotel kan voor 25 a 30 min de oven in

En daarna is het genieten van deze heerlijk aardappel schotel Romanoff

Ik heb wel foto`s gemaakt van mijn bordje maar niet toen de schotel uit de oven kwam...jammerrrr zag er zo mooi uit.

Heerlijk gegeten van deze heerlijk aardappelschotel die we aten met rode kool en appeltjes en deze heerlijke stoofschotel die een aantal uren heeft staan pruttelen