Dit is een gerecht waar je even de tijd voor moet nemen
Heb je een magnetron gaat het wat vlugger dan pof je de aardappels in de magnetron
Het gaat een echt verwen jezelf aardappelgerecht worden
Romig met kaas ,lekker gekruid helemaal lekker
Smaakt bij biefstuk , of runderstoofpot ...dat had ik er bij gemaakt
Zal altijd wel smaken
Herfstig lekker , als het grijs weer is het regent en het waait
Dan smaakt dit op zijn best
Een dag van tevoren kun je het al zover klaar maken de kruiden zijn goed overal ingetrokken
Wat heb je nodig 2 a 3 per.
2 grote aardappels (ik neem 2 grote binten)
2 sjalotten
bakje zure room / sour creme
peterselie
naar smaak cayenne peper..ik kies voor een halve theelepel
zwarte peper uit de molen
knoflookpoeder
verse of gedroogde thym
nootmuskaat
Geraspte kaas ik zou voor dit gerecht Emmentaler nemen een half zakje
Eerst de aardappels goed wassen en schoonboenen en poffen
Ik heb sinds kort geen magnetron meer, besefte dat ik het te weinig gebruikte
Daarom heb ik wel een hele goede oven
Dus ik pof de aardappels in de oven
Voorverwarmen op 200 graden , de aardappels inprikken met een vork
in alu. folie wikkelen als een een enveloppe maar de bovenkant gedeeltelijk openlaten
Ongeveer 1uur en 15 min. in de oven ..controleer het een keer ,kleine aardappels korter uiteraard
( aardappels poffen in de magnetron ..prik gaatjes met een vork in de aardappel, leg keukenpapier op de schaal in de magnetron
en op de stand van 750W in 5 min gaar laten worden ,daarna nog een keer magnetron aanzetten aardappels omdraaien en laat de aardappels nog 3 min garen op 750 W en controleren of het gaar is of niet)
Aardappels laten afkoelen velletjes eraf halen en in een schaal met plastic folie erover in de koelkast een uurtje wegzetten.
Hierna kun je de aardappels makkelijker raspen
Aardappels zijn afgekoeld dan gaan we ze raspen kan met kaasschaaf of achterkant van de mandoline (grof raspen)
sjalotjes heel fijn snijden
peterselie snijden
thym afritsen van de takjes
alle kruiden erboven op
en dit gaan we doorhusselen met 2 vorken ,proberen niet de aardappelen tot puree te stampen
Dan de sour crème met de geraspte kaas er doorheen husselen komt niet zo nauw ook met 2 vorken (Houd kaas apart voor de top als het de oven gaat)
Tot hier kun je het ruim van te voren maken zelfs een dag voor je het gaat eten
En dan is het oven voorverwarmen op 200 graden (hete lucht)
ovenschaal invetten en schep het mengsel in een ovenschaal niet teveel induwen
Geraspte kaas erover en de schotel kan voor 25 a 30 min de oven in
En daarna is het genieten van deze heerlijk aardappel schotel Romanoff
Ik heb wel foto`s gemaakt van mijn bordje maar niet toen de schotel uit de oven kwam...jammerrrr zag er zo mooi uit.
Heerlijk gegeten van deze heerlijk aardappelschotel die we aten met rode kool en appeltjes en deze heerlijke stoofschotel die een aantal uren heeft staan pruttelen
Maak jouw eigen website met JouwWeb