Koolrabi een beetje vergeten groente ,ik zie dat het hier pas het eerste recept is van de koolrabi
Het word tijd ,ik zal er weer eens wat meer aandacht aan geven en er is vast nog meer van te maken
Eigenlijk is dit zo simpel ik wilde het niet plaatsen ...simpel kookdagje zonder poespas
Lekker balletje gehakt , gebakken aardappeltjes voor mijn man
komkommer en koolrabi
Hollands hapje dacht ik ,maar toch even vlug een paar foto`s gemaakt
want het was superlekker.
Ook al is het zoutarm er moet wel smaak aan gegeven worden en komt koolrabi zo uit het water is het niet smaakvol of lekker
Romige koolrabi
1 knol koolrabi
half pakje kookroom
1 klein handje geraspte kaas
1 kleine lepel tomatenpuree (Delmonte)
kwart blokje groentebouillontablet zoutarm
zwarte peper
peterselie
Koolrabi eerst schoonmaken al het groen en stengels eraf en grof met een mes schillen
Snijd het in blokjes of reepjes,
In de pan en vullen met water tot alles net onder staat ,laat het koken gaar in ongeveer 15 minuten .
Even prikken met een vork of het gaar is.
Stort de groente in een zeef of vergiet
In de pan het halve pakje room de lepel tomatenpuree erdoorheen roeren
handje geraspte kaas erdoor kwart groentebouillon tablet zoutarm erboven verkruimelen
zwarte peper uit de molen erover ...
Alles even goed doorwarmen dan de koolrabi erbij even goed doorroeren
Beetje peterselie erdoor en klaar is het !!