Een geurend lekkere kruidige rijst gaat dit worden, er is bij ons geen korreltje overgebleven alles is op gegaan zo lekker.
Ik weet zeker dat je het met me eens bent als je dit gemaakt heb
En dan maak je er helemaal een Pakistaanse maaltijd van met een
Raita en Kip Karahi Curry
Voor 2 personen
Basmatirijst
gember 1 cm
2 tenen knoflook
1 ui
klein blikje kikkererwten
1 tomaat
halve theelepel komijnzaad
1 theelepel garam massala of 1 theelepel Oriëntale mix
korianderzaad
koriander vers of gedroogd
chilipoeder als je van pikant houd
zwarte peper uit de molen
laurierblad
3 a 4 kruidnagels
olijfolie
Ui ,knoflook en gember heel fijn snijden
olijfolie in de pan en laat ui en knoflook aanfruiten
gember erbij ook even meebakken goed doorroeren
kikkererwten in het vergiet en goed afspoelen met koud water
Kruiden erbij vlug omroeren en water erbij begin met 1 glas laat het koken
de kikkererwten erbij
en de basmatirijst ...je ziet dat ik zakjes heb ...deze knip ik open en de rijst er bij .in de pan
Nog wat water erbij tot alles onder staat tot en een pinkkooitje er boven
Zo doe ik het al meer als 40 jaar alles nog goed doorroeren,laurier en kruidnagels erbij
Laat het op een zacht vuurtje gaar worden wel regelmatig kijken of het niet droog staat te koken
Snijd ondertussen wat peterselie heb je verse koriander in huis nog beter
ik heb wel gedroogde koriander
Snijd ook een tomaat in stukjes
Als de rijst gaar is schep ik de tomaat er door...je kunt er ook voor kiezen om de tomaat mee te laten koken met de rijst ...het is maar wat je lekker vind
Wij aten het met Kip Karahi Curry