Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Een geurend lekkere kruidige rijst gaat dit worden, er is bij ons geen korreltje overgebleven alles is op gegaan zo lekker.

Ik weet zeker dat je het met me eens bent als je dit gemaakt  heb 

En dan maak je er helemaal een Pakistaanse maaltijd van met een

Raita  en Kip Karahi Curry



Voor 2 personen

Basmatirijst

gember 1 cm

2 tenen knoflook

1 ui

klein blikje kikkererwten

1 tomaat

halve  theelepel komijnzaad

1 theelepel garam massala of  1 theelepel Oriëntale mix

korianderzaad

koriander vers of gedroogd

chilipoeder als je van pikant houd

zwarte peper uit de molen

laurierblad

3 a 4 kruidnagels

olijfolie

 

Ui ,knoflook en gember heel fijn snijden

olijfolie in de pan en laat ui en knoflook aanfruiten

gember erbij ook even meebakken  goed doorroeren

kikkererwten in het vergiet en goed afspoelen met koud water

Kruiden erbij vlug  omroeren en water erbij begin met 1 glas  laat het koken

de kikkererwten erbij

en de basmatirijst ...je ziet dat ik zakjes heb ...deze knip ik open en de rijst er  bij .in de pan

Nog wat water erbij tot alles onder staat tot  en een pinkkooitje er boven

Zo doe ik het al meer als 40 jaar alles nog  goed doorroeren,laurier en kruidnagels erbij 

Laat het op een zacht vuurtje  gaar worden wel regelmatig kijken of het niet droog staat te koken

Snijd ondertussen wat peterselie heb je verse koriander in huis nog beter

ik heb wel gedroogde koriander

Snijd ook een tomaat in stukjes

Als  de rijst gaar is schep ik de tomaat er door...je kunt er ook voor kiezen om de tomaat mee te laten koken  met de rijst ...het is maar wat je lekker vind

Wij aten het met  Kip Karahi Curry