PIndasoep ...echt een lekkere soep
Kha is het niet ...khb ..vind ik het kunnen
Ik heb er gewoon zin in ,even andere smaken.
De Oosterse keuken is heerlijk en mis het een beetje
Ik heb al eerder pindasoep gemaakt die was dikker
Ik ga hem nu dunner maken
Niet schrikken van de hoeveelheden het is voor 2 dagen voor 2 personen
gaat ook nog de diepvries in een portie
Wat heb je nodig 2 pers. 1.5 liter soep
pond kipdijfilet;
8 flinke lepels pindakaas
3 lepels ketjap
sap van halve citroen
half pakje kokosmelk
Spaanse peper
sambal naar smaak
1 z/a kipbouillontablet
lepel gedroogde lavas
2 ons spercieboontjes
1 ons tauge
lenteui
2 gekookte eieren
Peper
ketoembar
handje pinda`s of cashewnoten even met de vijzel kleinmaken
groente voor de bouillon ;
1 grote ui
rode peper
4 tenen knoflook
1 wortel
1 stengel prei
2 stengels bleekselderij
Eerst bouillon maken
in het water bouilonblok al het kippendijfilet
laat een uurtje trekken
Groente klein snijden en erbij
laat het 20 minuten meekoken
Met een schuimspaan de groente uit de pan en in een schaal doen
met wat bouillon en even de staafmixer er doorheen halen
Mengsel kan terug de pan in
Vlees eruit halen
Ondertussen kook ik wat boontjes apart
eieren koken
In de bouillon gaan we nu de pindasoep afmaken
de pindakaas erbij met ketjap citroensap en eventuele sambal
Op smaak maken met kruiden; peper eventueel nog wat citroen ,maak hem pittig nog wat tabasco of sambal erbij
Kip met de handen in stukken plukken
Doe maar in de soep
boontjes gaar ook erbij
Ondertussen eieren pellen
lenteui klein snijden
de noten vijzelen
Tauge klaarzetten
Soepkom opmaken
tauge op de bodem daarbovenop de soep
eitje ...ik heb tomatensambal ,superlekker doe ik wat van op het ei
lenteui en wat cashewnotenstukjes
Zooooooo dat word smullen
Dit is zo lekkerrrrrrrrrrrrrrrr