Za-Atar is een kruidenmengsel uit het Midden Oosten waarin oa. sumac sesamzaadjes oregano en nog wat kruiden inzitten geen zout..Ik koop het bij de Marokkaanse of Turkse winkel.
Foto`s mislukt door foute instellingen ...maar het gerecht was superlekker en daarom plaats ik het wel
Ik had voor 2 personen
3 grote zoete aardappelen
3 eetlepels olijfolie
1 lepel za_atar
1 lepel honing
peper
en 1 theelepel gerookte paprikapoeder
Aardappels schillen en in grove stukken snijden
In een kom 2 lepels olie bijna de hele lepel Za-Atar
doen en de aardappelparten er goed doorheen husselen
Bakpapier op de ovenplaat leggen en daar de zoete aardappelstukken op
Oven voorverwarmen op 200 graden
Aardappels gaan voor 40 minuten de oven in ze zijn dan bruin krokant en gaar.Als de zoete aardappelen in de oven staan
maak je een marinade van de honing, olijfolie za-atar gerookte paprika en peper .Alles goed door elkaar mengen
Komen de aardappels uit de oven smeer je de marinade op de warme aardappelen,daarna kunnen de zoete aardappelen op de borden