Home; zoutarme recepten » wereldgerechten » Za-Atar zoete-aardappelen

 

Za-Atar is een  kruidenmengsel uit het Midden Oosten  waarin oa.  sumac sesamzaadjes oregano en nog wat kruiden inzitten geen zout..Ik koop het bij de Marokkaanse of Turkse winkel.

Foto`s mislukt door foute instellingen ...maar het gerecht was superlekker en daarom plaats ik het wel

 

 

ik had voor 2 personen 

3 grote zoete aardappelen

3 eetlepels olijfolie

1 lepel za_atar

1 lepel honing

peper 

en 1 theelepel gerookte paprikapoeder

Aardappels schillen en in grove stukken snijden

In een kom 2 lepels olie bijna de hele lepel Za-Atar

doen en de aardappelparten er goed doorheen husselen

Bakpapier op de ovenplaat leggen en daar de zoete aardappelstukken op

Oven voorverwarmen op 200 graden

Aardappels gaan voor 40 minuten de oven in ze zijn dan bruin krokant en gaar.Als de zoete aardappelen in de oven staan 

maak je een marinade van de honing, olijfolie za-atar  gerookte paprika en peper .Alles goed door elkaar mengen

Komen de aardappels uit de oven smeer je de marinade op de warme aardappelen,daarna kunnen de zoete aardappelen op de borden