Ik keek het weekkrantje van de supermarkt na en er stond een zoete aardappels in de aanbieding...die heb ik nog nooit gegeten ,ik vond het er wel eens tijd voor worden ,dus voor vandaag 2 grote aardappels gekocht .
We gaan het eens uitproberen .Ik ga ze poffen in de oven ,ik deed dat vaker met gewone aardappels nu deze variant
Voor 2 pers.
Flinke zoete aardappel p.p.
goed schoonwassen en boenen,daarna goed drogen
gaatjes prikken in de aardappels
helemaal omhullen met olijfolie,(met je handen)
De zoete aardappels in de aluminium folie wikkelen en een klein randje openlaten
drie kwartier in een oven van 200 graden
even prikken erin of het wel echt gaar is
dan kunnen ze uit de oven en met een lekker sausje
ik stond verbaasd over de heerlijke smaak ..weer iets
wat vaker op het menu komt te staan.....Deze is zoutarm wel lekker
wat ik nog niet kan zeggen van een gewone aardappel
zure roomsaus voor erbij
klein potje zure room
2 knoflooktenen heel fijn snipperen
bieslook of lente uitjes klein snijden
peterselie vers en koriander
witte peper en een mespunt sambal
beetje olijfolie
dit mengen we allemaal door elkaar als de aardappels in de oven liggen
even wegzetten in de ijskast.
De aardappel insnijden in het middel ,de schil laat vanzelf los als het gaar is en dan lekker met de zure roomsaus
smullen
Omdat de oven toch aan stond heb ik kipkluifjes gemarineerd en
kon ook even lang in de oven gelijk met de aardappels
Lekker een groene salade erbij...een volwaardige gezonde maaltijd