Vandaag had ik zin in romige risotto met kipdijfilet en boontjes, en champignons
Een Feel Good maaltijd ..doet het natuurlijk altijd goed .En nog een gezondook
Ik heb het vlees lekker gemarineerd...er zit yoghurt in de marinade dat maakt het vlees zo heerlijk mals. Probeer het eens en dan ga je het vaker doen op deze manier.
De kipfilet beschrijf ik als eerste.
voor 2 pers.kipdijfilet in marinade
250 kipdijfilet
1 lepel griekse yoghurt
1 eetlepel tomatenpuree
theelepel harissa
chilivlokken (biber) bij de Marokkaanse winkel
1 eetlepel olijfolie
2 tenen knoflook
Knoflook heel fijn snijden alles mengen en de kip in blokjes snijden
En plaats het een paar uur in de koelkast
Neem zoveel risotto als je denkt nodig te hebben ,ik neem altijd een grote koffie beker en doe daar de rijst in, is genoeg voor 2 personen.
300 gram spercieboontjes
150 gram champignons
1 glas witte wijn
1 sjalot
bouillon 750ml
of 1 z/a kippen of groente bouillontablet
peper
verse thym
Basilicum paars of groen
1 lepel tomatenpuree
lepel crème frache
handje geraspte kaas...(geen mozzarella) het mag niet plakken
De kipdijfilet staat in de marinade
Ga ik nu de boontjes schoonmaken en die kook ik apart
Ondertussen snijd ik een sjalot en champignons in plakjes snijden.
Olijfolie in de hapjes pan en de kip bakken tot het bruin korstje krijgt.
Kipfilet uit de pan ,breng het over naar een schaal..
20 gram roomboter in de pan en de champignons even bakken met een sjalot.
Champignons bijna klaar ook uit de pan.
Olijfolie in de pan en nu gaat de rijst erin ,schep het goed rond door de olijfolie ,doe er een lepel tomatenketchup bij.
En roer het ook goed door .
Halve liter kokende bouillon bij de rijst.
Of kokend water met een z/a bouillontablet even alles omscheppen .
De boontjes en de champignons en het vlees kunnen er weer bij ,en het glas witte wijn en de thym.
Schep alles goed door, het vuur lager zetten en laat het langzaam gaar koken..tussendoor roeren ,en eventueel bouillon erbij.
Het mag niet droog komen te staan.
Na ongeveer een kwartier is de maaltijd klaar.
Crème frache en wat geraspte kaas erdoor roeren .
Knip de basilicum erboven .
Nog watwitte peper of zwarte peper naar smaak.
En we kunnen aan tafel ...dat word smullen,
En dan proef je die heerlijk malse kip...lekker hoor.