Makkelijker eten bereiden dat komt uit de oven ik vind het ideaal
Kip met rode groente ...ja er ligt wat wits ertussen in ,dat is een bol knoflook die ik gelijk meepof.
Daar de oven alleen voor te laten draaien is ook onzin ...mag lekker mee doen met de groente en als het klaar is haal ik er 2 tenen knoflook tussen uit
Maar nu dit simpele gerecht ...ook al kun je niet koken ...de oven doet het werk
Kipdijfilet blijft malser met bereiden dan gewone kipfilet
Voor 2 personen als bijgerecht
Ik heb 2 grote stukken kipdijfilet (250 gr)
1 rode ui
1 grote tomaat
1 rode paprika
halve rode Spaanse peper
2 tenen knoflook laat maar mee roosteren in de schil (puntje vrij maken)
thijm
gerookte paprikapoeder
peper
1 kleine eetlepel balsamicoazijn.
olijfolie
Oven voorverwarmen op 180 graden
bakpapier op de ovenplaat of grote ovenschaal
kipfilet erop leggen
tomaat, paprika en rode ui grof snijden en ook op de plaat erbij leggen.
Paar stukjes rode peper is voor op de kipfilet
Over vlees en groente de kruiden strooien ...ruim niet zuinig
Thym afritsen van de takjes
Olijfolie met de balsamicoazijn er over sprenkelen
Met de handen even goed husselen ook het vlees
Vlees moet vrij liggen en de rest een beetje verspreiden
De oven in voor 45 minuten
Tussendooor het vlees een paar keer omdraaien de groente een beetje husselen
Na 3 kwartier is alles gaar en klaar en ruikt lekker.
Bordje opmaken en de knofllok is zacht en kun je uit het schilletje drukken lekker over de groente smeren.
WE gaan eten ...heerlijk!!!
We aten er een lekkere salade bij rodebieten boerenkoolsalade