Home; zoutarme recepten » Lekker koken op de camping » Gevulde kalkoen (kip) filet

Nog ergens in Portugal denk ik  ik heb hele dunne lapjes kalkoenfilet ...als ik die eens vul of leg er iets in en rol het op

Rondje door de koelkast die bijna leeg is  heb ik het volgende gevonden wat ik ga gebruiken;

 

 

250gr dun gesneden kalkoenfilet of kipfilet ...maakt niet uit

Ham (minder zout)

jonge Portugese kaas ,mozzarellakaas plakken ook lekker (allemaal minder zout)

Niet te krijgen??? Weet dat hoe jonger de kaas des te minder zout er in zit

1 eetlepel Mascarpone   of andere roomkaas

zongedroogd tomaatje

teen knoflook

kruiden;

peper

uienpoeder

kerriepoeder

aromat (zoutarm)

peterselie

Olijfolie om te bakken


 

Knoflook en zongedroogd tomaatje heel klein snijden alle kruiden bij elkaar bij de lepel mascarpone 

Goed door elkaar roeren en de kalkoenfilet er mee insmeren ik doe het met de achterkant van een lepel


Leg  een plakje ham op de ingesmeerde kalkoenfilet een een plak kaas

Rol hem goed op 

En steek het met tandenstokers of sateprikker vast

En daarna nog goed kruiden met kerriepoeder

Ik leg ze nog even een uurtje in de koelkast 


Ik ga ze lekker bakken ook nog een rode paprika snijd ik in stukken ,lekker even mee bakken.

En de  rode paprika`s uit het zuiden zijn echt zoet van smaak

Flinke scheut olijfolie in de pan 

bak ze lekker bruin

De eerste 10 minuten doe ik een deksel op de pan 

daarna deksel eraf en regelmatig alles omdraaien

Ongeveer na 20 minuten zijn ze klaar en gaar ..ook de paprika

Wij eten er een grote schaal salade bij 

Het was verrassend lekker....wel even de stokjes eruit halen