Deze kleine frittata`s komen uit de oven
het gerecht komt oorspronkelijk uit Italië.
Zo werd een maaltijd gemaakt met overgebleven groente, ei en kaas..Het kan in een koekenpan of een gewone ovenschaal ..het principe is het zelfde
Groente ...ei en kaas
In deze vorm kun je eigenlijk van alles doen aan groente kruiden of gehakt en dan het ei erover..je heb zo mini omeletjes ,lekker bij de lunch om mee te nemen bij een picnick of bij de oosterse maaltijd
je kunt er lekker mee variëren.
De schaal invetten en doe op de bodem wat je lekker vind of restjes ...Hier had ik een restje rul gehakt
Voor deze vorm van 4 stuks..had ik 2 eieren geklopt met kruiden die je lekker vind, en de schaaltjes mee gevuld.
oven 160 graden voorverwarmen
en voor een kwartier a 20 min gaar laten worden
Uit de oven en het zal wel wat inzakken
Als het afgekoeld is kun je de omeletjes zo uit de vorm halen..makkelijk om mee te nemen ,lekker bij de lunch of bij een oosterse maaltijd
Je kunt ze vullen zo als jij het lekker vind met restjes wat je in huis heb
Nog wat vulling ideetjes...met tomaat paprika champignons,courgette groene kruiden...basilicum peterselie 1 zongedroogd tomaatje klein gesneden..
Dit keer 2 eieren met wat slagroom gemengd
nu in de combi oven binnen 20 minuten klaar
Neem je champignons en paprika, bak het even aan in de koekenpan lekker met knoflook en
Italiaanse kruiden ,courgette erbij ,blik invetten en de groente erin nog een minitomaat in stukjes erbij en de eieren klutsen met kruiden peper gerookte paprika Italiaanse kruiden ,kaas erover en in de oven voor een minuut of 20.