Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Sacristains de  meeste Franse bakkers hebben het liggen in hun boulanger ..

In Frankrijk word het gegeten als ontbijt net als een rozijnenbroodje of een  crossantje..Het is ook lekker bij de koffie en vlug klaar 

Bladerdeeg heb ik meestal wel in huis...en onverwacht bezoek staat het binnen een half uur op tafel

Ook leuk om te maken met de kinderen

En als vulling kun je er van alles tussen doen denk aan;

  hagelslag chocopasta of nutella

Maar bij de bakker liggen ze gezoet door middel van poedersuiker ,eenvoudig en lekker

Nu kun je hele grote maken ,dan neem je bladerdeeg uit de koeling

Principe is het zelfde.

Ik neem nu kleine vierkante velletjes uit de diepvries

voor 4 Sacristains  heb je 2 velletjes nodig.

 

 

We gaan beginnen 

2 velletjes bladerdeeg uit de diepvries

poedersuiker 

1 ei geklopt

handje geschaafde amandelen

 

bakblik met bakpapier erop

oven voorverwarmen op 200 graden

 

Bladerdeeg ontdooien 

Op  1 velletje bladerdeeg  met poedersuiker bestrooien ..doe maar lekker gul

beetje indrukken met de deegroller.

2e velletje bladerdeeg erboven op even rollen met de deegroller

in 4 gelijke delen snijden.

 

Pak 1 van de repen van boven vast en begin te draaien als een kabel , het word vanzelf al langer.

leg op het bakpapier neer

Zo doe je dat met allemaal

Goed met  het ei inkwasten en de geschaafde amandelen erop

Zet het bakblik in de oven ongeveer 20minuten

Haal het bakblik uit de oven en strooi nog wat poedersuiker er overheen

Warm ook erg lekker bij de koffie 

 




Maak een Gratis Website met JouwWeb