Lasagna van pasta zo om schrijf ik in het kort wat dit lekkere Griekse gerecht is
Net als lasagne een gerecht van pasta gehakt met kruiden en tomatensaus en een bechamelsaus ,en daar kun je van alles aan toevoegen
Ik doe er een courgette doorheen ,heb je gelijk je groente binnen
Voor 2 personen
250 gram grove pasta
vleessaus;
250 gram gehakt
2 tenen knoflook
1 ui
1 courgette
1 blikje tomaten puree
1 glas rode wijn
1 ei
100 ml melk
geraspte kaas
1 zoutarme runderbouillontablet
1 stokje kaneel
1 theelepel gerookte paprikapoeder
halve theelepel gewone paprikapoeder
zwarte peper naar smaak
lavasblaadjes ( dessertlepel gedroogde)
theelepel Italiaans gedroogde kruiden
Bechamelsaus
25 gr roomboter
250 ml melk
1 eetlepel bloem
peper
handje geraspte kaas
1 ei
We gaan beginnen
water opzetten ,daar gaan we de pasta in koken ,kijk op je verpakking hoelang
Pan op het vuur met olijfolie ,gehakt aan bakken en ondertussen ui en knoflook heel fijn snijden en bij het gehakt
courgette in blokjes snijden
Bij het gehaktmengsel de kruiden en kaneelstokje erbij doen een blikje tomatenpuree,even goed doer roeren en een glas rode wijn er bij , laat maar een half uurtje zachtjes pruttelen
Oven voorverwarmen op 180 graden
Pasta; als het al dente is gekookt ,afgieten en doe er wat melk,handje geraspte kaas en een ei erdoor heen
het word een mooie massa.
Bechamelsaus maken dat zal iedereen wel eens gemaakt hebben
Boter langzaam in de pan laten smelten ,mag niet bruin worden
Lepel bloem erbij en goed doorroeren
Melk erbij en op hoog vuur en goed met de garde doorroeren tot een mooie gladde saus
Saus te dik beetje melk erbij
Van het vuur af peper ei en geraspte kaas er doorheen roeren
Vuurvaste schaal invetten
Pasta op de bodem en dan vleessaus erboven op
Nog een laagje pasta
Daarboven de bechamelsaus ...nog wat geraspte kaas en voor een half uur de oven in op 180 graden
Als er een mooi bruin korstje opkomt is het gerecht klaar
Eet smakelijk