Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Lasagna van pasta zo om schrijf ik in het kort wat dit lekkere Griekse gerecht is

Net als lasagne een gerecht van pasta  gehakt met kruiden en tomatensaus en een bechamelsaus ,en daar kun je van alles aan toevoegen

Ik doe er een courgette doorheen ,heb je gelijk je groente binnen


Voor 2 personen

250 gram  grove pasta

 

vleessaus;

250 gram gehakt

2 tenen knoflook

1 ui

1 courgette

1 blikje tomaten puree

1 glas  rode wijn 

1 ei

100 ml melk

geraspte kaas

1 zoutarme runderbouillontablet

1 stokje kaneel

1 theelepel gerookte paprikapoeder

halve theelepel gewone paprikapoeder

zwarte peper naar smaak

lavasblaadjes ( dessertlepel gedroogde)

theelepel Italiaans gedroogde kruiden

 

Bechamelsaus

25 gr roomboter

250 ml melk

1 eetlepel bloem

peper

handje geraspte kaas

1 ei


We gaan beginnen

water opzetten ,daar gaan we de pasta in koken ,kijk op je verpakking hoelang

Pan op het vuur met olijfolie ,gehakt aan bakken en ondertussen ui en knoflook heel fijn snijden en bij het gehakt

courgette in blokjes snijden

Bij het gehaktmengsel de kruiden en kaneelstokje erbij doen een blikje tomatenpuree,even goed doer roeren en een glas rode wijn er bij , laat maar een half uurtje zachtjes pruttelen

Oven voorverwarmen op 180 graden 

Pasta; als het al dente is gekookt ,afgieten en doe er wat melk,handje geraspte kaas en een ei erdoor heen

het word een mooie massa.

Bechamelsaus maken dat zal iedereen wel eens gemaakt hebben

Boter langzaam in de pan laten smelten ,mag niet bruin worden 

Lepel bloem erbij en goed doorroeren 

Melk erbij en op hoog vuur  en goed met de garde  doorroeren tot een mooie gladde saus

Saus te dik beetje melk erbij

Van het vuur af  peper ei en geraspte kaas er doorheen roeren 

Vuurvaste schaal invetten

Pasta op de bodem en dan  vleessaus erboven op

Nog een laagje pasta

Daarboven de bechamelsaus ...nog wat geraspte kaas en voor een half uur de oven in op 180 graden

Als er een mooi bruin korstje opkomt is het gerecht klaar

Eet smakelijk