Lekkere saus voor bij vis of vlees en kip altijd lekker Met een pepertje lekker pittig ,wil je het liever mild laat het pepertje achterwege.
Zoetzure saus;
2 tenen knoflook
1 ui
1 Spaanse peper
1 rode paprika
2 eetlepels gembersiroop
2 lepels wijnazijn of rijstazijn
1 klein blikje ananas
1 klein blikje tomatenpuree
koriander
peper
Wat water als het te dik is
olijfolie om te bakken
lenteuitjes voor erop
ui peper en knoflook fijn snijden en aanbakken in olijfolie
paprika in blokjes snijden en in de pan erbij en even mee laten bakken
Tomatenpuree erbij het ananas sap uit blik, gembersiroop en azijn erbij
peper naar smaak en gedroogde koriander
Laat het aan de kook komen is het te dik ,wat water erbij ,en laat het 20 min . zachtjes garen
Op het laatst de ananas erbij en nog even door warmen.
op de foto hieronder had ik het gemaakt met kabeljauwfilet en paksoi