Heerlijk groente uit de oven die geroosterd is .Lekker gemarineerd
je kunt er vlees bij eten of vis, bij ons was het kabeljouwfilet
Het is nog gezond ook.
Wat heb je nodig
1 pompoen ...ik had een fles pompoen
1 courgette
paar takjes rozemarijn
thym
Marinade
5 lepels olijfolie
halve eetlepel komijnzaad
1 eetlepel paprikapoeder
3 tenen knoflook
uienpoeder
zwarte peper uit de molen
Meng de kruiden met de olijfolie bij elkaar, de knoflook door de knoflookpers persen en erbij doen
Goed doorroeren
Pompoen en courgette wassen ,hoeft niet geschild te worden
Pompoen doormidden snijden ,pitten en draden wegsnijden en verde de pompoen in maantjes snijden
Courgette in plakken snijden.
Leg bakpapier op de bakplaat
Groente op bakplaat leggen en met een kwast de kruidenolie op de groente smeren
Laat het een uurtje staan.
Ondertussen maak je een yoghurtsausje met munt, citroensap, chilivlokken
en olijfolie.
Oven voorverwarmen 200 graden hete luchtoven
strooi thym over de groente en leg er takjes rozemarijn tussen en plaats de plaat in de oven
Klein half uurtje is alles gaar en heeft een mooi kleurtje gekregen
Ik had er nog peultjes bij en kabeljauw met een salsa die bespreek ik elders