Nu ben ik geen cola liefhebber ik drink het nooit , en ik had een blik cola in huis wat op de datum was e,n nieuwsgierig als ik ben wat kan ik hier mee doen.???
En nu zijn er verschillende recepten...maar ik gaf er mijn eigen draai aan
En ik heb Cola zero en overal lees je...gewone cola nemen
Dus niet ...dit blik moet op.
Het is geen oosters recept een Amerikaans recept ...maar met de rest wat ik erbij maakt past het wel bij een oosterse schotel
Wat heb je nodig voor 2 personen;
3 ons kipdijfilet of kippenvleugels of tv sticks
1 ui
2 grote tenen knoflook
stukje gember 2 cm
1 Spaanse peper
150 ml cola ( 1 glas cola) welk merk maakt niks uit
2 lepels zoutarme ketjap
1 lepel zoutarme mosterd
1 lepel zoutarme tomatenketchup (tube)
halve theelepel chilipeper wie van pit houd neemt meer
sap van halve tot een hele citroen
lepel bruine basterdsuiker
peper uit de molen
naar wens sambal
2 theelepels paprikapoeder
verse koriander
lente ui
WE beginnen met het snijwerk ..kipdijfilet in blokjes snijden zet apart
ui knoflook en Spaanse peper fijn snijden.
Olie in de pan en aanfruiten tot alles zacht is.
Mosterd ketjap tomatenketchup erbij en doorroeren en langzaam de cola toevoegen
Citroensap en de kruiden erbij nog niet de koriander en lente ui dat doen we op het laatst
Laat het even op hoog vuur inkoken
In een andere koekenpan op hoog vuur olie in de pan en de kipdijfilet bruin bakken
Heeft de kip een mooi bruin een mooi kleurtje doe het in de Cola-saus
laat het nu een uurtje zachtjes koken
Het kookt mooi in anders het vuur wat hoger zetten en deksel van de pan.
Lekker met witte rijst bv Pandan rijst ...dat is mijn favoriet, Strooi er wat gesneden lente ui over
En als oosterse groente ; broccoli met peultjes of èèn van beide
Ik nam er nog kerrie telor bij ,maar is niet nodig