Ken je het nog koolraap.Die grote knol beetje oranje
Vroeger en dan praat ik over een halve eeuw geleden maakte mijn moeder dat , en we noemden het ; we eten knolletjes.
Groente met een papje
Nu moet je er echt naar zoeken , niet elke winkel verkoopt ze
Ik vond er eentje op de markt.
En eerste maakte ik er frietjes van ...geen succes ,ik legde de in de oven ,maar niet gaar te krijgen
Daarna afgebakt in de pan met olie,Maar niet tevreden.
Doe het ook nooit niet meer met koolraap,
Knolselderij of zoete aardappelen is lekkerder
Ik heb een halve knol over en ik ga er toch nog wat van proberen te maken ,
weggooien zit er niet in bij mij.
Ik ga er een puree van maken ,eigenlijk op dezelfde wijze zoals ik een puree maak van knolselderij.
Het bevat de helft minder aan koolhydraten dan pastinaak.
Bijna het zelfde aantal koolhydraten als knolselderij (rond de 9 gr per 100g)
WE gaan puree klaarmaken ,wat hebben we nodig;
Halve koolraap
roomboter
2 tenen knoflook
halve zoutarme groentebouillontablet
peper
en lekker met wat waterkers geeft een beetje bite
Meer niet ,want het heeft van zichzelf een lekkere smaak
Koolraap schillen (gaat makkelijk) en in blokjes snijden
in een pan of wok roomboter laten smelten en knoflook even aanfruiten
de koolraapblokjes erbij
en zet het bijna onder water met het bouillonblokje
Laat het een minuut of 20 koken tot het gaar is
Vocht is ver ingekookt en de rest van het vocht pureer ik door de koolraap met de staafmixer..Zitten er ook nog al vitamientjes in .Wel wat peper erover strooien
Lekker met een klontje roomboter erop en een beetje waterkers
Dit is weer zo`n gerecht waarvan ik zegt het is een blijvertje...Binnenkort weer naar de markt.
Ik at het met een bietensalade en een tartaartje