Het is mooi weer,en ik heb weer inktvis gekocht ,maar nu voor een salade te maken.
Zorg dat je de inktvis kort bakt dan word het niet taai max 5 min.en het is gaar als je kleine ringen heb gemaakt,of even proeven tussendoor.Mijn man heb ik ingeschakeld voor het schoonmaken van de inktvis
1 pond inktvis
olijfolie om te bakken
3 tenen knoflook
mespunt sambal
gemengde peper uit de molen
loempiasaus
We snijden de inktvis na goed droog gedept te hebben ik smalle ringen en bestrooien met de peper
knoflook heel fijn snipperen en bakken in de olijfolie
inktvisringen meebakken , sambal erbij en een scheutje loempiasaus
Alles op hoog vuur goed doorbakken tot het gaar is
Van het vuur af en af laten koelen
Marinade voor de inktvisringen;
1 teen fijn gesnipperde knoflook
flinke scheut olijfolie
sap halve citroen
peterselie en basilicum
paprika fijn gesneden
alles mengen en de afgekoelde inktvisringen toevoegen
zo`n 6 uur in de ijskast ;is het lekker ingetrokken
We maken een gemengde salade eigenlijk wat je in je ijskast heb op de camping,
het is nooit zo uitgebreid als thuis.
Ik deed op een bord wat ijsbergsla,cherrytomaten in ringen gesneden sjalot
plakjes komkommer
Olijfolie over sprenkelen en peper, peterselie
en daarbovenop de inktvissalade
Ik had het voor de eerste keer zo klaar gemaakt en het smaakte voortreffelijk
Aangezien ik ook wil afvallen eet ik er niks bij ,maar natuurlijk heerlijk met brood
Maak jouw eigen website met JouwWeb