Een lekkere groente is venkel , je kunt er alle kanten mee op
rauw als salade, gesmoord ,gebakken ,roerbakken...soep van maken
DE smaak is anijsachtig
Gewoon als afwisseling eens eten
Ook door de vele mineralen oa magnesium en vitamientjes die erin zitten.
Het is een goedkope groente
Wat hebben we nodig
1 venkelknol
1 rode ui
100ml bouillon
peper
thym
het groen van de venkelknol
2 lepels sap van een sinaasappel
olijfolie
Olijfolie in de wok
De venkel schoonmaken (harde onderkanten en loof eraf snijden)
Door midden snijden en in reepjes snijden
rode ui in ringen snijden
Bij elkaar in de wokpan in olijfolie rondom bakken op hoog vuur
Bouillo erbij ..(het hoeft niet onder te staan ...sinaasappelsap erbij de thym en peper
deksel op de pan laat het een kwartier smoren
Vocht is ingetrokken en verdampt
De groente lekker zacht
Doe het groen klein knippen en erover verdelen
Klaar is je lekkere groente ;Venkel met rode ui
Wij aten het met runderbraadworst en nog een rode bietensalade