Kip Tandoori een gerecht uit India en dat maken we zelf zonder pakjes of zakjes ,
Geen Knor kokkie..neeeeeee ,we gaan zelf kruiden en een marinade maken en een lekkere saus erbij ,
Lekker kruidig gerecht met groente , die hebben op deze manier ook een lekkere smaak
Voor 2 pers;
250 gram kipdijfilet of gewoon kipfilet
2 tenen knoflook
1 ui
400 gram sperciebonen
1 rode puntpaprika
1 Spaanse peper
1 theelepel djinten (komijn poeder)
1 theelepel kurkuma
chilipeper naar smaak ( is erg scherp)
1 theelepel ketoembar
1 lepel garam masala (bv Jonnie Boer)
1 theelepel paprikapoeder
theelepel gedroogde korianderblad
1 theelepel gemberpoeder of verse gember
1 zoutarme kipbouillontabalet
150 gr Griekse yoghurt
150 gr gezeefde tomaten (uit pak)
sap van een halve citroen
half pakje kokosmelk
Olijfolie om te bakken
Kipfilet in blokjes snijden
Mengen met het yoghurt citroensap en de kruiden knoflook fijn snijden en ook erbij nog niet de ui
laat de kip een halve dag marineren in de ijskast.
Spercieboontjes schoonmaken kun je van te voren koken
Ik maak er pandan rijst ,bij in het kookwater doe ik een schepje garam masala en zwarte peper krijgt de rijst smaak en op het laatst wat gesneden peterselie erbij
Ondertussen maken we de kip Tandoori
Paprika snijden in stukken en rode peper en ui snijden
Ui met peper aanfruiten in grote pan in olijfolie
Gemarineerde kip erbij even mee laten bakken
paprika erbij ook even meebakken
gezeefde tomaten erbij en kokosmelk zoutarme kipbouillontablet
beetje kokend water
garam masala mag nog wat door de saus naar smaak en grove chilipeper naar smaak
De gekookte spercieboontjes erbij laat het goed warm worden en gaar
Rijst is klaar kip tandoori is klaar we gaan lekker eten
ik strooi nog los wat gesneden peper erop ,ik houd van pittig ...maar is niet nodig