Het word eens tijd om BabiPangang te maken
het is èèn van de bekendste gerechten uit de Chinees,en ook ik heb het er vaak gegeten.
Maar nu gaan we het zonder zout maken...of het dan ook lekker word...tuurlijk,
Ik ben nu al een tijd zoutarm dat ik het gelijk proef als ergens zout in zit
De bijbehorende saus staat op een andere pag.
Het vlees gaan we eerst marineren,halve dag is lang genoeg
Ik nam magere hamlappen,maar je kunt beter wat vetter varkensvlees nemen.
ook maakte ik wat meer gaat de diepvries in
500 gram hamlappen of iets vetter varkensvlees
1 ui
2 tenen knoflook
djahe 1 theelepel
zoutarme ketjap
Chinese 5 kruidenmix
Peper uit de molen
sesamolie
Voor we de lapjes de oven in doen op het rooster,goed droogdeppen
De marinade bakte ik op met prei en paprika voor de Mihoen.
Oven voorverwarmen op 200 graden wel het rooster er al uit halen en bakpapier op de ovenschaal leggen
voor het vet of vlees sappen op te vangen
Vlees op het rooster leggen en 20 min. de oven in,na 10 min. omdraaien
Ik deed nog even alleen bovenwarmte aan zetten werd het net wat krokanter
Ondertussen het zoetzuur (uitgeknepen) op een schaal leggen
Na 20 min. vlees in reepjes snijden
en op het zoetzuur leggen
Vlees erop en dan de saus
babi-pangang saus.dat maakt het af...
Ananas erbij wat komkommer en mihoen met groente...
Wij hebben lekker gegeten!!
Ik zou zeggen eet smakelijk
Maak jouw eigen website met JouwWeb