Home; zoutarme recepten » Oosterse gerechten » Pittig gebakken gamba`s

Gamba`s al  bak je ze alleen ze zijn altijd lekker

Ik maak ze vandaag op Chinese wijze lekker pittige zoetzuur

Wat heb je nodig

Gamba`s

Je kunt de schaal eraf halen voor het bakken of je bakt ze met schaal ,knip het dan op de rug open.

Het is wel lekker met de handen eten en de vingers aflikken 

 

 7 gamba`s p.p.

1 lepel ketjap(zoutarm)

1 lepel tomatenpuree(Delmonte)

1 lepel gembersiroop

1 theelepel balsamicoazijn

1 theelepel sambal

zwarte peper

meng dit allemaal bij elkaar

 

1 Spaanse peper

2 tenen knoflook

 groen van 2 lenteuitjes

Alles snijden zodat het klaar staat

 

Gamba`s goed droog deppen

olie in de pan en goed heet laten worden 

Gamba`s in de pan het gaat vlug als èèn kant rose word omdraaien de knoflook en de pepertje erbij even goed doorroeren ook de gamba`s,

marinade saus in de pan en laat het vlug op heet vuur inkoken

Wat lenteui erover strooien

En dan is het klaar  loeiheet lekker pittig en eten maar.

Met mihoen en tongfilet in pikant zoetzure saus






Maak een Gratis Website met JouwWeb