Gamba`s al bak je ze alleen ze zijn altijd lekker
Ik maak ze vandaag op Chinese wijze lekker pittige zoetzuur
Wat heb je nodig
Gamba`s
Je kunt de schaal eraf halen voor het bakken of je bakt ze met schaal ,knip het dan op de rug open.
Het is wel lekker met de handen eten en de vingers aflikken
7 gamba`s p.p.
1 lepel ketjap(zoutarm)
1 lepel tomatenpuree(Delmonte)
1 lepel gembersiroop
1 theelepel balsamicoazijn
1 theelepel sambal
zwarte peper
meng dit allemaal bij elkaar
1 Spaanse peper
2 tenen knoflook
groen van 2 lenteuitjes
Alles snijden zodat het klaar staat
Gamba`s goed droog deppen
olie in de pan en goed heet laten worden
Gamba`s in de pan het gaat vlug als èèn kant rose word omdraaien de knoflook en de pepertje erbij even goed doorroeren ook de gamba`s,
marinade saus in de pan en laat het vlug op heet vuur inkoken
Wat lenteui erover strooien
En dan is het klaar loeiheet lekker pittig en eten maar.
Met mihoen en tongfilet in pikant zoetzure saus