Kip is altijd lekker maar op deze wijze met de groente en al die lekkere kruiden ...mmm
Je kunt het eten koolhydraat/zoutarm..dan laat je de aardappels weg.
Mijn man eet dapper zoutarm mee, maar hoeft niet af te vallen dus er gaat een aardappel bij die zo kruidig meegekookt word
En ik kon de aardappel weerstaan ....
Voor 2 pers.
2 kippendijen,wel in stukken gehakt
1 ui 2 tenen knoflook
1 rode peper
1 rode paprika
1 pond sperciebonen
( 1 grote aardappel in kleine stukken =optioneel)
2 stengels lente uitjes
korianderblaadjes
Stemgember uit een potje en wat sap
citroensap
1 blik tomaten
kokosmelk
kurkuma 1 theelepel
kerrie massala 1 eetlepel...naar smaak ,vermeerderen
chilipoeder ...chilivlokken uit de molen
1 zoutarme kip bouillontablet
2 Laurierblaadjes
Boontjes schoonmaken (ik heb ze even apart gekookt ,maar kan ook in de kip met saus)
Olijfolie in de wok en daar bakken we de ;
kleingesneden ui, knoflook,peper met de kerrie en de kurkuma en stemgember even aan
De kipstukken bakken we in dit kruidenmengsel aan beide kanten
Blik tomaten erbij, de laurierbladeren en wat sap van de stemgember erbij, en het zoutarme bouillontabletje
Paprika in stukken gesneden erbij.
Dit laten we zo een halfuurtje pruttelen ,dan aardappel schillen en in stukken snijden erbij doen (optioneel) zorg dat het onder in de saus gedompeld is anders word het niet gaar.
Gelijk doen we de kokosmelk erbij. en naar smaak citroensap
Na een half uur zijn de aardappeltjes gaar ,we doen de laatste minuten nog de boontjes erbij...kunnen die ook nog even de smaak aannemen van de geurige mix
Koriander fijn snijden en de lente uitjes...die doen we er op het laatst bij.
En lekker dat het is.... eet smakelijk!!