Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Een nieuw huis een nieuwe keuken een nieuw fornuis en oven ...Het is even wennen

Maar ik kom er al goed wijs uit

Tijd om een hartige taart te maken ,  we hebben er zin in

Het is voor 4 personen  en het is warm en koud lekker

Dit keer taartdeeg van tante Fanny genomen een groot vel die je in èèn keer in de vorm kan leggen ..Ik doe er eerst bakpapier in, kan de taart er makkelijker uit gehaald worden

In dit deeg zit minder zout als de losse velletjes deeg voor hartige taart.

En je kunt natuurlijk ook zelf een taartbodem maken.

Ik ga beginnen ;


Niet alle ingredieënten staan op de foto

Ik doe er altijd weer wat bij of laat wat weg

 

1 vel bladerdeeg (ligt in koeling van de supermarkt)

250 gram kabeljauw

1 ui

 1 a 2 tenen knoflook

200 gram broccoli

150 gram diepvries erwten

1 gele paprika

halve stengel prei

kwart courgette

olijfolie om te bakken

1 lepel provincaalse kruiden

verse thym

zwarte peper naar smaak

sap van halve citroen

 

3 eieren

100 gram roomkaas

100 gram room

bosje verse basilicum

zwarte peper


tuinerwten ontdooien

Ui ,knoflook en groente in stukken snijden  om te bakken

Oven voorverwarmen 180 graden

mijn oven verwarmt voor in 3 D als hij leeg is het gaat heel snel..

Olijfolie in de pan  ui en knoflook aanfruiten

prei paprika en broccolli erbij en op hoog vuur roerbakken 

Leg de kabeljauw erbij is hij bijna gaar maak er stukken van met je houten lepel ,tuinerwten erbij en de kruiden en sap van de citroen .

 

 

In een kom de eieren de room en roomkaas  basilicum en zwarte peper mixen en Provincaalse kruiden.

 

Bakvorm  belegd met bakpapier en je deeg, prik er wat gaatjes in 

stort de groente met vis er op.

en als laatste je ei room mengsel.

 

35 minuten in de oven op 180 graden

Uit de oven en even af laten koelen

Met het bakpapier haal je makkelijk uit de bakblik  en leg het op een groot bord

Lekker eten van deze lekkere gezonde groente kabeljauwtaart