Een nieuw huis een nieuwe keuken een nieuw fornuis en oven ...Het is even wennen
Maar ik kom er al goed wijs uit
Tijd om een hartige taart te maken , we hebben er zin in
Het is voor 4 personen en het is warm en koud lekker
Dit keer taartdeeg van tante Fanny genomen een groot vel die je in èèn keer in de vorm kan leggen ..Ik doe er eerst bakpapier in, kan de taart er makkelijker uit gehaald worden
In dit deeg zit minder zout als de losse velletjes deeg voor hartige taart.
En je kunt natuurlijk ook zelf een taartbodem maken.
Ik ga beginnen ;
Niet alle ingredieënten staan op de foto
Ik doe er altijd weer wat bij of laat wat weg
1 vel bladerdeeg (ligt in koeling van de supermarkt)
250 gram kabeljauw
1 ui
1 a 2 tenen knoflook
200 gram broccoli
150 gram diepvries erwten
1 gele paprika
halve stengel prei
kwart courgette
olijfolie om te bakken
1 lepel provincaalse kruiden
verse thym
zwarte peper naar smaak
sap van halve citroen
3 eieren
100 gram roomkaas
100 gram room
bosje verse basilicum
zwarte peper
tuinerwten ontdooien
Ui ,knoflook en groente in stukken snijden om te bakken
Oven voorverwarmen 180 graden
mijn oven verwarmt voor in 3 D als hij leeg is het gaat heel snel..
Olijfolie in de pan ui en knoflook aanfruiten
prei paprika en broccolli erbij en op hoog vuur roerbakken
Leg de kabeljauw erbij is hij bijna gaar maak er stukken van met je houten lepel ,tuinerwten erbij en de kruiden en sap van de citroen .
In een kom de eieren de room en roomkaas basilicum en zwarte peper mixen en Provincaalse kruiden.
Bakvorm belegd met bakpapier en je deeg, prik er wat gaatjes in
stort de groente met vis er op.
en als laatste je ei room mengsel.
35 minuten in de oven op 180 graden
Uit de oven en even af laten koelen
Met het bakpapier haal je makkelijk uit de bakblik en leg het op een groot bord
Lekker eten van deze lekkere gezonde groente kabeljauwtaart