Home; zoutarme recepten » wereldgerechten » Turkse köfte in tomatensaus

lekker gekruid gehakt op Turkse wijze ..ik moet er bij zeggen ik heb het mezelf gemakkelijk gemaakt vandaag

Ik heb een zakje Zhug gemengde kruiden van Verstegen zonder zout gebruikt

Het lag al een tijdje moet toch gebruikt gaan worden ...en dan lees je de beschrijving en kan gebruikt worden voor de Köfte

De pikante gehaktballetjes ik doe er wat meer ingrediënten in en dan word het lekker pikant

Hoe heb ik ze gemaakt


1 pond runder ..lams of kipgehakt

Ik maak paneermeel van 2 oude witte boterhammen gedroogd even in de zon buiten 

1 eetlepel van de Zhug

(geen Zhug neem de volgende kruiden  1 theelepel komijn

                                                                            1 theelepel oregano

                                                                            1 theelepel rode paprika

                                                                            1 theelepel karwijzaad

                                                                             1 theelepel koriander)

                                                                            

witte peper

1 theelepel Harissa

1 theelepel paprikapoeder

knoflookpoeder

uienpoeder

hoort eigenlijk niet ,maar vind ik lekker  nootmuskaat 

1 ei 

olijfolie

verse peterselie


Peterselie snijden  brood over elkaar wrijven en heb je paneermeel

Alles bij elkaar en een soort brede worsten van draaien 8 stuks had ik gemaakt

Zet het een paar uur in de koelkast

 


Ondertussen een eenvoudige tomatensaus maken

 1 ui

3 tenen knoflook

klein blikje tomatenpuree ,delmonte

1 blik tomaten 

balsamico azijn

peterselie

peper

kaneel

olijfolie

 Ui en knoflook snijden  aanbakken en glazig laten worden in olijfolie

tomatenpuree erbij even mee laten bakken ontzuurt het 

blik tomaten erbij de kruiden en balsamico   even proeven of het op smaak is en op smaak maken

laat het een klein kwartiertje pruttelen dan is het klaar

 


Gehaktballetjes bakken in olijfolie om en om zijn alle kanten bruien , vuur zacht zetten en deksel op de pan laat zo een kwartiertje bakken om en om draaien

daarna de balletjes in de tomatensaus  even een kwartiertje laten mee sudderen

peterselie erover



lekker bij  Orzo een Turkse pasta die een beetje lijkt op een grote rijstkorrel maar het is pasta

salade erbij van kikkererwten en verse  groente

wat geitenkaas er over maakt het compleet.

 

Er gaat èèn portie gehakt met tomatensaus de diepvries in altijd handig


linken naar de andere gerechten wat op mijn bord ligt

Salade mediterane met kikkererwten