Gehaktballetjes in tomatensaus wie lust het niet
je kunt het eten bij pasta ,met brood bij de frietjes
En het is even bakken en erbij blijven en dan de oven in voor een half uurtje
Het gaart en pruttelt vanzelf
Voor de balletjes;
250 gram rundergehakt
1 teen knoflook
1 kleine ui
basilicum
1 ei
paneermeel
peper uit de molen
mespunt sambal
nootmuskaat
paprikapoeder
gedroogde Italiaanse kruiden
Jamaican Jerk
olijfolie
Tomatensaus;
1 pakje tomatensaus of blik tomaten
1 kleine ui
1 teen knoflook
peper
beetje chili poeder
balsamico azijn
Mozzarella
We maken eerst de gehaktballetjes
Gehakt kruiden met alle kruiden het ei ui ,knoflook en paneermeel en kleine balletjes draaien
We bakken ze even goed in de olijfolie
ovenschaal invetten
oven voorverwarmen op 180 graden
Balletjes na een minuut of 5 in de ovenschaal doen
basilicumblaadjes erbij
Saus gaan we maken ,uitje en knoflook even bakken in de olijfolie
Tomatensaus erbij ,de kruiden en wat balsamicoazijn
even door laten koken en over de gehaktballetjes schenken
Mozzarella in plakken snijden en over de saus leggen
schaal voor een half uur de oven in
en daarna heb je een heerlijke saus met gehaktballetjes
Eet smakelijk