Een lekkere herfstschotel met veel groente die uit de oven komt
Een knolselderij je gebuikt hem vaak in de soep ,maar ook lekker om er frietjes van te maken een puree of crème als bijgerecht
Het heeft een verfijnde lekker smaak
Weinig koolhydraten wel veel vitaminen en vezels
Witlof beval veel vitamines en vezels maar ook veel kalium
wat heb je nodig
1 knolselderij
2 struikjes witlof de man (250gr)
peterselie
2 bosuitjes
25 gr roomboter
1 lepel crème frache
geraspte kaas (zoveel je wilt )
liefst mozzarella of Emmentaler
1 dun plakje ham in reepjes gesneden
theelepel z/a mosterd
peper uienpoeder z/a aromat of halve tablet zoutarme groentebouillontablet naar smaak
Witlof wassen halveren en koken tot bijna gaar
knolselderij rondom de schil eraf en in blokjes snijden
Roomboter in de pan en de blokjes bakken en goed roeren tot de boter rondom zit
peper erover en uienpoeder
Bouillon of water met bouillontablet bij de knolselderij schudden tot het half onder water staat is meer als genoeg laat koken tot het gaar is
Ik maak de puree met de staafmixer in een kom ,de bouillon was ver ingekookt en mixte het mee met een theelepel zoutarme mosterd een kleine lepel crème frache nog wat peper erbij peterselie en de lenteui fijngesneden er door heen
Oven voorverwarmen op 180 graden
Witlof is ook klaar die laten we uitlekken in een zeef
ovenschaal invetten de knolselderijpuree in het midden de witlof erom heen ook lekker om daar wat witte peper over heen te strooien
ik doe er 1 dunne plak ham in reepjes snijden er over heen strooien ,maar kun je achterwege laten...het is wel lekker natuurlijk.
Geraspte kaas er over strooien en een minuut of 20 in de oven op 180 graden
Ik had er chipolataworstjes bij (meegenomen uit Frankrijk) maar balletje gehakt is er ook lekker bij
Lekker groentemaaltje wat heel verwarmend is op een koude herfstdag
Maak jouw eigen website met JouwWeb