Heerlijk maaltje als het buiten koud is een pittige groente gehaktschotel, met een laagje aardappelpuree als dakje
Veel verse groenten
Voor 2 pers
250 gram rundergehakt
paar aardappels
ui en knoflook
2 winterwortels
rode paprika
halve courgette
2 stengels bleekselderij
1 bakje champignons
geraspte kaas; beetje
klein blikje tomatenpuree
peper uit de molen
chilipoeder halve theelepel
halve theelepel paprikapoeder
halve theelepel ras el hanout
persillade (peterselie met knoflook gemengd )
Voor de aardappelpuree
flinke lepel crème frache en melk
peper uit de molen
We schillen eerst de aardappels en koken tot ze gaar zijn
ondertussen alle groenten snijden fijne plakjes
Olijfolie in de pan en ui en knoflook aanbakken
de rest van de groenten erbij, behalve champignons
Die doen we apart bakken
Laat de groente op hoog vuur even goed aanbakken 5min.
Groente aan de kant schuiven ,andere kant doen we het gehakt even goed rul bakken
Alle kruiden bij het gehakt en goed met de vork rul bakken
Is dat mooi bruin gebakken alles mengen door elkaar, en een blikje tomatenpuree erbij , nog op smaak maken als het nodig is en op een lager vuur laten garen
Ondertussen bakken we de champignons in een andere pan in de roomboter
Oven voorverwarmen op 180 graden (hete lucht)
We maken puree van de aardappels met crème frache en melk tot het lekker smeuig is wat peper uit de molen er doorheen.
Champignons bij het gehaktgroentemengsel
Ovenschotel invetten op de bodem doen we het gehaktmengsel
daar bovenop de puree (..op mijn schotel ligt niet veel puree ..omdat ik maar een klein hapje ervan neem)
Beetje geraspte kaas erover en dan voor 20 min . de oven in op
180 graden
Eet smakelijk