Ik ga vandaag lekker kippenboutjes bakken met een sausje
We gaan weer op de Oosterse toer en dat allemaal zoutarm...niks ketjap asim (zoute ketjap)Welkom zoutarme ketjap.
Waarom Ajam Elly ... ik weet er geen andere naam voor .Ik ben bezig geweest met mengen van ingrediënten die ik over had van een ander gerecht, en het was lekker...het staat nergens beschreven...Ajam Elly dus
2 personen.
4 kipdrumsticks gaan we lekker bakken met wat peper en kerrie,ik neem meestal half arachide olie en half bakboter (zoutarm)
ondertussen maken we een sausje van ;
knoflookteentje in olie bakken
half pakje kokosmelk
blik tomaten of tomato frito
Flinke scheut gembersaus
citroensap en wat azijn anders word het te zoet
flinke scheut z/a ketjap......ik doe alles uit de losse hand ....nooit teveel je kunt er beter wat bij doen ,als er af halen lukt meestal niet
komijnpoeder
serehpoeder
knoflook even aanbakken op zacht vuurtje en alle ingrediënten erbij doen
Goed roeren even door laten koken en klaar is je saus.
Als de kip gaar is kun je hem in je saus leggen of saus over schenken
Is natuurlijk ook heerlijk met kipfilet
Maar vandaag moest ik wat verzinnen voor mijn kipdrumsticks