Home; zoutarme recepten » Italiaans » Pasta met balletjes gehakt in romige champignonsaus

Ik ben een echte pastafan ...favoriet blijft natuurlijk pasta Bolognese ...en eigenlijk was ik dat van plan te maken omdat ik gehakt klaar had liggen ,maar besloot er toch iets totaal anders van te maken.Het werden gehaktballetjes in een romige champignonsaus maar toch met een zuurtje zodat het niet te zwaar op de maag kwam te liggen...Hoe ?? Door er een lepel zoutarme mosterd aan toe te voegen en het sap van een halve citroen .

Precies zoals ik het in mijn hoofd had zo smaakte het ook ..Goede gok.

Ik maakte het in een hapjes pan ..Ik heb nieuwe fijne  pannen die op inductie  werken en ze mogen ook nog eens de oven in .Ze doen me een beetje denken aan  vroeger  aan de wolkjespannen van mijn moeder ...die nu als decoratie staan in mijn tuin


Voor het gehakt

250 rundergehakt

1 sjalot 

1 grote teen knoflook

1 lepel Italiaans gedroogde kruiden  (Verstegen Sicilie)

peper

1 theelepel oregano

ei

paneermeel

roomboter om te bakken

 

Verder nodig

tagliatelli of spaghetti

250 gram champignons

1 kleine ui

2 tenen 

knoflook

150 ml room

1 lepel zoutarme mosterd

sap halve citroen

verse thym

peper

zoutarme groente bouillontablet

pijnboompitjes

 

 




Als eerste kruid je gehakt  en maak er balletjes van

bak ze rondom aan in de roomboter

bak ondertussen even de pijnboompitjes ..zorg dat ze niet zo donker worden als de mijne ...(ik lette even niet op)

laat ze een kwartiertje garen met de deksel op de pan

ondertussen knoflook en ui fijn snijden en champignons in reepjes snijden

Haal de balletjes uit de pan en doe in de boter ui met knoflook fruiten

Champignons  erbij en even mee laten bakken  doe er de lepel mosterd erbij roer het goed door 

Daarna de room erbij en de kruiden en eventueel een zoutarme groente bouillontablet en het citroensap

Laat het een klein kwartiertje langzaam koken 

Ondertussen  de  pasta koken

De gehaktballetjes kunnen er weer bij in de saus

Pasta giet ik niet af  als de pasta gaar is ,ik doe de pasta met aanlengend vocht met een pastalepel  in de hapjespan met saus..In het vocht zit zetmeel die bind gelijk de saus. 

Alles goed doorscheppen en de pastamaaltijd is klaar ..Neem er nog een lekkere salade bij 

Smullen maar