Ik ben een echte pastafan ...favoriet blijft natuurlijk pasta Bolognese ...en eigenlijk was ik dat van plan te maken omdat ik gehakt klaar had liggen ,maar besloot er toch iets totaal anders van te maken.Het werden gehaktballetjes in een romige champignonsaus maar toch met een zuurtje zodat het niet te zwaar op de maag kwam te liggen...Hoe ?? Door er een lepel zoutarme mosterd aan toe te voegen en het sap van een halve citroen .
Precies zoals ik het in mijn hoofd had zo smaakte het ook ..Goede gok.
Ik maakte het in een hapjes pan ..Ik heb nieuwe fijne pannen die op inductie werken en ze mogen ook nog eens de oven in .Ze doen me een beetje denken aan vroeger aan de wolkjespannen van mijn moeder ...die nu als decoratie staan in mijn tuin
Voor het gehakt
250 rundergehakt
1 sjalot
1 grote teen knoflook
1 lepel Italiaans gedroogde kruiden (Verstegen Sicilie)
peper
1 theelepel oregano
ei
paneermeel
roomboter om te bakken
Verder nodig
tagliatelli of spaghetti
250 gram champignons
1 kleine ui
2 tenen
knoflook
150 ml room
1 lepel zoutarme mosterd
sap halve citroen
verse thym
peper
zoutarme groente bouillontablet
pijnboompitjes
Als eerste kruid je gehakt en maak er balletjes van
bak ze rondom aan in de roomboter
bak ondertussen even de pijnboompitjes ..zorg dat ze niet zo donker worden als de mijne ...(ik lette even niet op)
laat ze een kwartiertje garen met de deksel op de pan
ondertussen knoflook en ui fijn snijden en champignons in reepjes snijden
Haal de balletjes uit de pan en doe in de boter ui met knoflook fruiten
Champignons erbij en even mee laten bakken doe er de lepel mosterd erbij roer het goed door
Daarna de room erbij en de kruiden en eventueel een zoutarme groente bouillontablet en het citroensap
Laat het een klein kwartiertje langzaam koken
Ondertussen de pasta koken
De gehaktballetjes kunnen er weer bij in de saus
Pasta giet ik niet af als de pasta gaar is ,ik doe de pasta met aanlengend vocht met een pastalepel in de hapjespan met saus..In het vocht zit zetmeel die bind gelijk de saus.
Alles goed doorscheppen en de pastamaaltijd is klaar ..Neem er nog een lekkere salade bij
Smullen maar