Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/


Spinazie ik vind het lekker mijn man niet, die heeft vandaag erwtensoep, en dan maak ik dit lekkere maaltje voor mezelf.

Ik neem  spinazie uit de diepvries in deelblokjes

Makkelijk, dan kan de rest de diepvries in wat je niet nodig heb.

In diepvriesspinazie zit geen zout ,in de potten meestal wel.

Ik leg bovenop Brie,daar zit zout in maar als je een dag nog niks van zout heb gegeten ...geen brood met beleg of zo...vind ik dat dit vandaag mag

Wil je strenger zoutarm ,dan laat je de brie weg.

Normaal leg ik het uit voor 2 pers....vandaag voor 1 pers.

 200 gram diepvriesspinazie in blokjes 0f 250 gram verse spinazie

 halve ui en 2 tenen knoflook

half bakje champignons

5 a 6  cherrytomaatjes

2 eieren

1 klein bakje crème frache 

stukje brie

peterselie

klein beetje geraspte kaas 

handje pijnboompitten

olijfolie om te bakken

peper , chilivlokken ,kruiden verder naar wens



Spinazie ontdooien, als het ontdooid is even in vergiet en het vocht moet even weg..mijn manier;

spinazie in zeef en even met de achterkant van de soeplepel drukken op de spinazie...vocht verdwijnt.

ik had al 1 eitje gekookt ..vond als kind een gekookt eitje lekker op spinazie

nog steeds dus.

oven voorverwarmen op 200 graden (hete lucht oven)

Ui en knoflook fijn snijden

fruiten in olijfolie

Champignons klein snijden en in de pan erbij

kruiden; peper chilivlokken, persillade en verder naar smaak.

cherry tomaatjes halveren

Op de bodem spinazie in de ingevette ovenschaal 

plakjes ei erop en de halve cherry tomaatjes

verse peterselie erover

champignons mengsel erboven 

creme frachè met een ei loskloppen met peper aromat (zoutarm)

Dit schudden we over  alles heen 

daar bovenop een paar plakken brie en wat pijnboompitjes 

en een klein handje geraspte kaas,

klein half uurtje in de oven op 200 graden .

Eet smakelijk!!  Ik heb nog wat over...morgen bij de lunch ...koud is het ook lekker.