Het ziet er lekker uit en dat is het ook
Zomerse salade ,kun je ook overal bij eten bij de BBQ ,kipgerecht
met een lekker stokbrood bij de lunch
Vlug klaar en alles zit er in van vitaminen peulvruchten
supergezond
1 blik kikkererwten
2 tomaten
halve komkommer
1 ui
2 tenen knoflook
peterselie
bieslook
lenteui
2 eetlepels Za-atar
dille
zwarte peper
olijfolie
citroen
Kikkererwten uit blik draaien we om in de zeef en spoelen we goed met koud water ,het meeste zout is er nu uit.
Komkommer schillen en in vierkantjes of reepjes snijden
tomaten in blokjes snijden
ui in reepjes snijden
Alles doen we in een schaal en schudden er 2 lepels Za-atar over..Nu kun je Za-atar het beste bij een Marokaanse of Turkse winkel kopen ,kost er bijna niks..Ik kocht een zak van een pond voor nog geen 2 euro
Vinagrette maken van
Sap van 1 citroen en een flinke scheut olijfolie ,niet te zuinig
Heb je 3 eetlepels sap neem dan 6 lepels Olie of iets meer
2 tenen knoflook heel fijn snijden of raspen
bieslook heel klein knippen
halve lepel dille(gedroogd)
peper erbij en alles goed door elkaar roeren ,even proeven of de smaak naar je zin is anders nog wat toevoegen ..Maar denk erom de Za-atar gaat ook nog veel smaak afgeven en dan de vinagrette het over het groentemengsel en lepel het goed door elkaar
lenteui in reepjes snijden
peterselie fijn snijden
en dit erover strooien
Salade is klaar en kan de koelkast in de smaken kunnen nu goed intrekken
Eet smakelijk!!
Ik had nog een restje salade over en de dag erop als lunch, lekker met een gepocheerd eitje erover ...dat is echt smullen