Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Mooi weer ,en wat is er dan lekker??? 

DE BBQ aansteken ,ik heb nog een pond gamba`s  en sateetjes 

De gamba`s ga ik pikant Italiaans marineren een goede tegenhanger 

tegenover de sateetjes ...Niet alles in dezelfde smaken

Maar ik wil ze wel pikant.....wil je iets minder pikant neem niet teveel

scherpe pimento  (scherpe paprika poeder)  en  of grove chilipeper

Ik heb gamba`s schoongemaakt in de diepvries 

Heb je tijgergamba`s met schaal er nog omheen ..die verwijderen en het darmkanaal  eventueel ook verwijderen

marinade maken voor 1 pond ontdooide schone  gamba`s ;

3 tenen knoflook (door de knoflookpers)

1 eetlepel Italiaanse kruiden (Versteegen Sicilië,grote pot )

1 theelepel gerookte paprikapoeder

halve theelepel  scherpe paprikapoeder

halve theelepel grove chilipeper

halve theelepel gedroogde basilicum

halve theelepel gedroogde oregano

halve theelepel uienpoeder

2 lepels citroensap

2 lepels olijfolie

Meng alles goed door elkaar

en de gamba`s erbij en goed door de kruidenmassa mengen 

Plaats voor een paar uur in de koelkast 

Stokjes laten weken in water om verbranden tegen  te gaan

Ik doe per stokje 4 gamba`s erop

De kruiden zijn goed ingetrokken

De BBQ staat al te roken en het houtskool is al heet 

de spiesjes kunnen erop

Paar minuten hoeven ze er maar op ,zie je ze verkleuren dan omdraaien ,nog even laten liggen en dan vlug op het bord anders worden ze taai

Lekker smullen maar!!

Ze zijn zo lekker sausje hadden wij niet nodig ..is  zonde ook.

Lekker een salade erbij en een glas rose buiten in het zonnetje ...het is toch genieten.