Mooi weer ,en wat is er dan lekker???
DE BBQ aansteken ,ik heb nog een pond gamba`s en sateetjes
De gamba`s ga ik pikant Italiaans marineren een goede tegenhanger
tegenover de sateetjes ...Niet alles in dezelfde smaken
Maar ik wil ze wel pikant.....wil je iets minder pikant neem niet teveel
scherpe pimento (scherpe paprika poeder) en of grove chilipeper
Ik heb gamba`s schoongemaakt in de diepvries
Heb je tijgergamba`s met schaal er nog omheen ..die verwijderen en het darmkanaal eventueel ook verwijderen
marinade maken voor 1 pond ontdooide schone gamba`s ;
3 tenen knoflook (door de knoflookpers)
1 eetlepel Italiaanse kruiden (Versteegen Sicilië,grote pot )
1 theelepel gerookte paprikapoeder
halve theelepel scherpe paprikapoeder
halve theelepel grove chilipeper
halve theelepel gedroogde basilicum
halve theelepel gedroogde oregano
halve theelepel uienpoeder
2 lepels citroensap
2 lepels olijfolie
Meng alles goed door elkaar
en de gamba`s erbij en goed door de kruidenmassa mengen
Plaats voor een paar uur in de koelkast
Stokjes laten weken in water om verbranden tegen te gaan
Ik doe per stokje 4 gamba`s erop
De kruiden zijn goed ingetrokken
De BBQ staat al te roken en het houtskool is al heet
de spiesjes kunnen erop
Paar minuten hoeven ze er maar op ,zie je ze verkleuren dan omdraaien ,nog even laten liggen en dan vlug op het bord anders worden ze taai
Lekker smullen maar!!
Ze zijn zo lekker sausje hadden wij niet nodig ..is zonde ook.
Lekker een salade erbij en een glas rose buiten in het zonnetje ...het is toch genieten.