Lekker makkelijk gerecht met heerlijke kruiden groente en tonijn
Smaakt altijd als lunch en als hoofdgerecht
Als hoofgerecht is het recept voor 2 pers.
Als lunch zijn het 4 porties
Wat heb ik gebruikt voor 2 pers.;
Ik neem een grote bladerdeegrol uit de koeling ;
(Je kunt ook losse velletjes nemen die je met een natte vinger een beetje aan elkaar plakt)
2 lepels roomkaas
1 lepel groene pesto (liefst zelfgemaakte)
halve courgette
1 ui
1 groot blik tonijn (op water)
150 gram champignons
100gram cantarellen (of andere paddestoelen )
tomaatjes
Handje geraspte kaas
pijnboompitten
basilicum verse
gedroogde oregano
peper
knoflookpoeder
uienpoeder
olijfolie
We gaan beginnen ,ik leg zelf alles klaar op de aanrecht wat ik gebruiken ga ,zo hoef ik niet steeds te zoeken , het staat grijpklaar en werkt wel zo makkelijk.
Oven voorverwarmen 200 graden
opde ovenschaal bakpapier leggen
rol het bladerdeeg uit en doe de buinkant iets omhoog zetten als randje en prik gaatjes in de bodem met een vork
Roomkaas en groene pesto goed met elkaar mengen
Smeer dit op het bladerdeeg
tonijn laten uitlekken
Courgette in dunne plakjes snijden in een kom peper knoflook en uienpoeder en oregano met een scheutje olijfolie bij elkaar doen en doe hier even de courgetteplakken in kruiden met dit mengsel
snijd de champignons en scheur de cantarellen in stukken
snijd de ui in ringen
Ik maak van èèn gedeelte het tonijn met courgette gedeelte
tonijn op het deeg leggen de gekruide courgette erop leggen
uienringen erover
Andere kant leg ik de paddestoelenmix
Ook hier uiringen erover wat kleine tomaatjes erover heen peterselie en wat basilicum
en oregano
Geraspte kaas erover en de schaal kan voor 25 a 30 minuten de oven in
Ondertussen rooster ik wat pijnboompitjes.
Laat de plaattaart wat afkoelen voor je hem snijd
Eenmaal op de borden doe er wat pijnboompitjes over uit schudden wat basilicum blaadjes
en ik vind het altijd wel lekker met wat rucculasla
EET SMAKELIJK