Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

Lekker makkelijk gerecht met heerlijke kruiden  groente en tonijn

Smaakt altijd als lunch en als hoofdgerecht 

Als hoofgerecht is het recept voor 2 pers.

Als lunch zijn het 4 porties


Wat heb ik gebruikt voor 2 pers.;

 

Ik neem een grote bladerdeegrol uit de koeling ;

(Je kunt ook losse velletjes nemen die je met een natte vinger een beetje aan elkaar plakt)

2 lepels roomkaas

1 lepel groene pesto (liefst zelfgemaakte)

halve courgette

1 ui

1 groot blik tonijn (op water)

150 gram champignons

100gram cantarellen (of andere paddestoelen )

tomaatjes

Handje geraspte kaas

pijnboompitten

basilicum verse

gedroogde oregano

peper

knoflookpoeder

uienpoeder

olijfolie



We gaan beginnen ,ik leg zelf alles klaar op de aanrecht wat ik gebruiken ga ,zo hoef ik niet steeds te zoeken , het staat grijpklaar  en werkt wel zo makkelijk.

Oven voorverwarmen 200  graden

opde ovenschaal bakpapier leggen

 rol  het bladerdeeg uit en doe de buinkant iets omhoog zetten als randje en prik gaatjes in de bodem met een vork

 Roomkaas en groene pesto goed met elkaar mengen

Smeer dit op het bladerdeeg 

tonijn laten uitlekken

Courgette in dunne plakjes snijden in een kom peper knoflook en uienpoeder en oregano met een scheutje olijfolie bij elkaar doen en doe hier even de courgetteplakken in kruiden met dit mengsel 

snijd de champignons en scheur de cantarellen in stukken 

snijd de ui in ringen 

Ik maak van èèn gedeelte het tonijn met courgette gedeelte

tonijn op het deeg leggen de gekruide courgette erop leggen

uienringen erover

Andere kant leg ik de paddestoelenmix

Ook hier uiringen erover wat kleine tomaatjes erover heen  peterselie en wat  basilicum

en oregano

Geraspte kaas erover en de schaal kan voor 25 a 30 minuten de oven in 

Ondertussen rooster ik wat pijnboompitjes.

Laat de plaattaart wat afkoelen voor je hem snijd

Eenmaal  op de borden doe er wat pijnboompitjes over uit schudden wat basilicum blaadjes 

en ik vind het altijd wel lekker met wat rucculasla

                                                  EET SMAKELIJK