Home; zoutarme recepten » BBQ recepten » Bifteki Grieks gehakt

Grieks gehakt Bifteki die kun je vullen met geitenkaas ,feta(zout) of schapenkaas en anders zachte geitenkaas.

Of je maakt er burgertjes van 

Lekker gekruid ,laat het maar een dagje intrekken en nu kun je ze in de pan bakken maar het lekkerst is het als het van de BBQ komt

Het is een recept uit de Griekse keuken ,veel recepten bekeken en mijn eigen draai eraan gegeven wat kruiden aangaat zodat het het meest op een Griekse Bifteki lijkt

 



Wat heb ik nodig voor 4 bifteki`s

250 gram rundergehakt 

3 tenen knoflook

1 eetlepels gesneden verse munt

1 eetlepel oregano (gedroogd)

1 eetlepel paprikapoeder

snuif pikante  paprikapoeder of chilipeper

zwarte peper

1 theelepel komijnpoeder

lepel citroensap

1 ei

2 lepels paneermeel

Voor de liefhebber vullen met feta of geitenkaas  ( voor het zoutarme dieeët)

dan heet het een Bifteki me Tiri.

Meng alles door het gehakt  en zet een tijdje weg in de koelkast 

Zodat het kan opstijven.



Daarna ,verdeel het gehakt in 4 porties

Voor de liefhebber kun je er kaas in doen 

Leg het gehakt plat uit doe er een feta of geiten kaas tussen en vouw het op tot een worstje lijkt .

En van de ander maak je mooi burgertje

Je kunt ze  nu op de BBQ leggen 

Of  alvast klaargemaakt voor de dag erop...de kruiden zijn goed ingetrokken

 

Ze zijn heerlijk.. met en lekker sausje van Griekse Yoghurt veel munt citroensap en dille

Of tzatsiki  

Ik zou zeggen eet smakelijk 

 







Maak een Gratis Website met JouwWeb