Grieks gehakt Bifteki die kun je vullen met geitenkaas ,feta(zout) of schapenkaas en anders zachte geitenkaas.
Of je maakt er burgertjes van
Lekker gekruid ,laat het maar een dagje intrekken en nu kun je ze in de pan bakken maar het lekkerst is het als het van de BBQ komt
Het is een recept uit de Griekse keuken ,veel recepten bekeken en mijn eigen draai eraan gegeven wat kruiden aangaat zodat het het meest op een Griekse Bifteki lijkt
Wat heb ik nodig voor 4 bifteki`s
250 gram rundergehakt
3 tenen knoflook
1 eetlepels gesneden verse munt
1 eetlepel oregano (gedroogd)
1 eetlepel paprikapoeder
snuif pikante paprikapoeder of chilipeper
zwarte peper
1 theelepel komijnpoeder
lepel citroensap
1 ei
2 lepels paneermeel
Voor de liefhebber vullen met feta of geitenkaas ( voor het zoutarme dieeët)
dan heet het een Bifteki me Tiri.
Meng alles door het gehakt en zet een tijdje weg in de koelkast
Zodat het kan opstijven.
Daarna ,verdeel het gehakt in 4 porties
Voor de liefhebber kun je er kaas in doen
Leg het gehakt plat uit doe er een feta of geiten kaas tussen en vouw het op tot een worstje lijkt .
En van de ander maak je mooi burgertje
Je kunt ze nu op de BBQ leggen
Of alvast klaargemaakt voor de dag erop...de kruiden zijn goed ingetrokken
Ze zijn heerlijk.. met en lekker sausje van Griekse Yoghurt veel munt citroensap en dille
Of tzatsiki
Ik zou zeggen eet smakelijk