Plaattaart met groente en tonijn en ei ,ik vind het lekkerder als pizza
en net zo vlug klaar
Het is vlug klaar de oven doet het werk en nog gezond ook met al die groente die erop ligt
Wat hebben we nodig voor 4 pers. als lunch als avondmaaltijd voor 2 personen
6 plakjes bladerdeeg of èèn uit de koeling van de supermarkt
1 rode paprika
1 rode ui
150 gram champignons
1 blik tonijn in water
2 eieren
handje geraspte mozzarellakaas
crème fraiche
verse thym
zwarte peper
gedroogde oregano
basilicum
gedroogde Italiaanse kruiden
Oven voorverwarmen op 200 graden
bladerdeeg uit de diepvries en laat ontdooien
bakpapier op de bakplaat
Losse velletjes bladerdeeg beetje overlappen en op elkaar duwen ,buitenkanten wat overeind zetten
Op het ontdooide bladerdeeg crème fraiche smeren en verse thym op strooien
rode uien in dunne ringen snijden en op de plaattaart leggen
gesneden paprika ,en in plakjes gesneden champignons verdelen op de taart
als laatste bijna de tonijn uit blik verdelen
aan 2 kanten een eitje breken dooier heel houden daarom moeten de zijkanten wat omhoog staan zodat het ei niet weg kan
Doe nog wat peper op het ei
Ik doe nog niet de geraspte kaas erover ..daar wacht ik even mee
Plaat gaat de oven in voor 15 min. dan haal ik de plaat eruit en doe er dan de geraspte Mozzarela over strooien ..
Nog voor 5 a 10 min. de oven in..Mozzarela is dan net gesmolten en op zijn lekkerst en het ei gestold
Eet hem lekker warm ,houd je wat over koud is hij ook erg lekker
Maar daar krijgt het vandaag geen kans toe..
We hebben hard gewerkt en hadden toch wel heel veel trek