Het is een heerlijk gerecht wat uit de oven komt ,de foto`s zijn niet geweldig ,dat geef ik toe
Het is winter ;donker en altijd kunstlicht
En dan daarbij ik wil ook graag warm eten
Maar nu het gerecht ;...
Wat heb je nodig heb ...ik maak het alleen voor mij zelf
Voor 1 persoon
200 gram verse spinazie
150gram champignons
2 tenen knoflook
1 sjalot
1 thelepel harissa (voor de pit)
1 kleine lepel crème frache
Paar plakken camembert
peper
halve eetlepel Italiaanse gedroogde kruiden van Verstegen (Sicilië)
roomboter
olijfolie
Oven voorverwarmen op 200 graden
Ovenschaal invetten
ui en knoflook fijn snijden (helft aan de kant leggen) en even aanfruiten in de olijfolie
Harissa erbij even mee laten bakken en de spinazie ,erbij en roerbakken
Tot spinazie geslonken is wat Italiaanse gedroogde kruiden er doorheen roeren ,en dan kan het in ovenschaal
Boter in de koekenpan de rest van ui en knoflook aanfruiten in de hete boter
champignons in plakjes snijden en in de pan bakken tot ze verkleuren en gaar zijn .
Peper en Italiaanse kruiden erover en een lepeltje crème frache
Doe dit champignonmengsel over de spinazie
Daarbovenop een paar dunne plakken Camembert
Het gerecht kan de oven in als de kaas gesmolten is kan de schaal eruit ..Hoeft niet zo lang omdat alles al gebakken en gewokt is.
Ik at er een stukje wilde zalm bij en heb zo lekker gegeten ...mmm
Ga ik vaker maken.
In 100 gram Camembert zit 1.40 g natrium