Asperges zijn lekker en je hoeft het niet altijd met ham en ei en roomboter ,
het kan ook anders en het is verrukkelijk...zo te gek lekker!!!
Je eet het nooit meer met ei en ham (alhoewel ook wel lekker )
Ik heb gekozen voor Tarbot het is een platvis die gevangen word in het Oostvoornse meer
Kun je het niet krijgen is alle witvis goed ...,maar laat de tilapia en pangasius maar lekker liggen bij de visboer of winkel ..er zit kraak nog smaak aan en als je gezien heb in wat soort water ze leven is je trek over.
Ik ga eerst een sausje maken ,dit moet inkoken en heeft even tijd nodig in die tussen tijd kun je de asperges schillen en peterselie snijden
voor de saus hebben we nodig;
lepel roomboter
1 sjalot
1 teen knoflook
laurierblad
bodempje anijsdrank (wat je in huis heb denk aan ouzo)
1 dl witte droge wijn
1 dl room
gedroogde thym
visfond ik had een potje van 90 ml zout 07 per 100ml
neem geen visbouillontabletten die bestaan voor de helft uit zout
roomboter laten smelten
fijn gesneden sjalot en knoflook mee laten fruiten
alle ingrediënten in de pan goed doorroeren en op hoog vuur in laten koken tot de helft overblijft
even door de zeef
dit kan even apart gezet worden
ondertussen zijn de asperges geschild en harde achterkanten verwijderd
en de peterselie gesneden
Want daarna gaat alles vlug
Asperges in ruime pan met water opzetten en laten koken tot gaar is
Ik vind gamba`s ook nog lekker erbij ,bij niet te veel 2 p.p.
3 ons tarbot filet
vis besprenkelen met citroensap
peper en uienpoeder en thym erop strooien
Op de gamba`s wat chili poeder
De asperges zijn ook bijna klaar ik ga eerst de saus afmaken
ingekookte saus opwarmen ondertussen de room even opkloppen
Dat schep je door de saus heen laat maar verder inkoken en klop er nog wat koude roomboter doorheen
saus is klaar nu...Als je de foto ziet is er weinig van over maar de smaak is geweldig
Vis bakken die is in een paar minuten klaar
Olijfolie in de pan en de vis en de gamba`s rondom bakken
gamba`s zijn roze en de vis van binnen is dan ook gaar minuut of 5 a 6 ligt aan de dikte van de vis
Asperges op het verwarmde bord
de vis erop en de gamba`s erbij
saus erover scheppen en peterselie erover strooien
Ik zou zeggen eet smakelijk
Er kunnen nog aardappeltjes bij en een salade
Maak jouw eigen website met JouwWeb