Home; zoutarme recepten » Asperge recepten » asperges met tarbot, gamba`s en romige saus

Asperges zijn lekker en je hoeft het niet altijd met ham en ei  en roomboter ,

het kan ook anders en het is verrukkelijk...zo te gek lekker!!!

Je eet het nooit meer met ei en ham   (alhoewel ook wel lekker )

Ik heb  gekozen voor Tarbot het is een platvis die gevangen word in het Oostvoornse meer

Kun je het niet krijgen is alle witvis goed ...,maar laat de tilapia en pangasius maar lekker liggen bij de visboer of winkel ..er zit kraak nog smaak aan en als je gezien heb in wat soort water ze leven is je trek over.

Ik ga eerst een sausje maken ,dit moet inkoken en  heeft even tijd nodig in die tussen tijd kun je de asperges schillen en peterselie snijden


voor de saus hebben we nodig;

lepel roomboter

1 sjalot

1 teen knoflook

laurierblad

bodempje anijsdrank (wat je in huis heb denk aan ouzo)

1 dl witte droge wijn

1 dl room

gedroogde thym

visfond ik had een potje van 90 ml   zout 07 per 100ml

neem geen visbouillontabletten die bestaan voor de helft uit zout 


roomboter laten smelten

  fijn gesneden sjalot en knoflook mee laten fruiten 

alle ingrediënten in de pan goed doorroeren en op hoog vuur in laten koken tot de helft overblijft

even door de zeef 

dit kan even apart gezet worden 

 


ondertussen zijn de asperges geschild en harde achterkanten verwijderd

en de peterselie gesneden

Want daarna gaat alles vlug

Asperges in ruime pan met water opzetten en laten koken tot gaar is

 


Ik vind gamba`s ook nog lekker erbij ,bij niet te veel 2 p.p.

3 ons tarbot filet

vis besprenkelen met citroensap

peper en uienpoeder en thym erop strooien

Op de gamba`s wat chili poeder 

 


De asperges zijn ook bijna klaar ik ga eerst de saus afmaken

ingekookte saus opwarmen ondertussen de room even opkloppen

Dat schep je door de saus heen laat maar verder inkoken  en klop er nog wat koude roomboter doorheen

saus is klaar nu...Als je de foto ziet is er weinig van over maar de smaak is geweldig



Vis bakken die is in een paar minuten klaar

Olijfolie in de pan en de vis en de gamba`s rondom bakken 

gamba`s zijn roze en de vis van binnen is dan ook gaar minuut of 5 a 6 ligt aan de dikte van de vis


Asperges op het verwarmde bord 

de vis erop en de gamba`s erbij

saus erover scheppen en peterselie erover strooien

Ik zou zeggen eet smakelijk

Er kunnen nog aardappeltjes bij en een salade