Dit is ook zo`n geweldig recept geen pan nodig alleen een ovenschaal
En de oven doet het werk.Ik houd van deze recepten zeker na een drukke dag.
Ik maakte er een lekkere rucola tomatensalade bij
en we hebben heerlijk gegeten
Wat hebben we nodig voor 2 pers... in ieder geval veel kruiden
Een flinke scheut olijfolie...echt een flinke laag olijfolie
sap van een halve citroen...bij een niet te verse citroen sap van een hele nemen
3 tenen knoflook fijn gesneden
1 eetlepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde rozemarijn
snuifje chilipeper
zwarte peper uit de molen
bouillon; half kopje van z/a kippenbouillontablet
Dit mengen we allemaal door elkaar op de bouillon na.
4 drumsticks of 2 kippenpoten
1 of 2 grote aardappels
Oven voorverwarmen op 200 graden hete luchtoven anders 220 graden
Ovenschaal invetten
aardappels in grove stukken snijden en in de ovenschaal neerleggen
wat van de marinade overheen schenken
Kipdelen er bovenop
En de marinade erover..kipdelen omdraaien en nog eens wat van de marinade erover.
Nu wat bouillon erover sprenkelen bodem is dan bedekt met een laagje van de bouillon.
De schaal gaat voor een uur de oven in
Halverwege wel de kipdelen omdraaien...mocht het nodig zijn dan nog wat bouillon er over sprenkelen
Ondertussen als de kip in de oven staat, maak je een lekkere salade of andere groente klaar.
Ga ik toch vaker doen ovenschotels...zo makkelijk