Lekkere soep met veel groente we eten hem vandaag als hoofdmaaltijd met een kaasbroodje
Verwarmend lekker
Niet alles staat op de foto
1 knolselderij
2 stengels sellerie
1 stang prei
1 ui
2 a 3 aardappels
200 gram champignons
peterselie
(opotioneel kiemgroente)
2 tenen knoflook
1 a 2 lepels mascarpone
handje geraspte mozzarella
1 z/a groente bouillontablet
peper
nootmuskaat
Water
Roomboter
olijfolie
Groente snijden en schoonmaken
In een soeppan een scheut olijfolie en de ui aanfruiten bleeksellerie erbij en de prei
even smoren
Knolselderie in blokjes gesneden erbij en aardappels even mee smoren
Dan kan de bouillon of anders water erbij tot ruim boven de groente
Bouillontablet erbij ,flink strooien met witte peper en zwarte peper uit de molen en nootmuskaat
Laat het een klein half uurtje koken
Met de staafmixer mixen tot een gladde soep
De mascarpone erbij en nog even de staafmixer erdoorheen
En de soep weer langzaam opzetten.
Knoflooktenen heel fijn snijden of raspen.
Roomboter in een koekenpan knoflook zachtjes aanfruiten en de champignons mee laten bakken.
Ik geef het apart
Soep in de kom champignons erboven op peterselie erbij wat geraspte kaas erover en de kiemgroente erboven op
EET SMAKELIJK!!
Maak jouw eigen website met JouwWeb