Home; zoutarme recepten » baksels » speculaas cupcakes KHA

Ik ben er voor gezwicht toch wat lekkers voor Sinterklaasavond

Ook al moet (wil ik) nog veel kg`s kwijt

Het worden KHA cupcakes

Ik heb amandelmeel vanuit Spanje meegenomen en kan nog even vooruit.

net als geschaafde amandelen.

Zoetstof ,ik neem gewoon de goedkoopste  van de supermarkt 

Stevia heeft een bijsmaak zeker als het verwarmt word en is duur

en sukrin vind ik ook te duur

inspiratie heb ik opgedaan  bij Floor ;met dank aan  Flowcarbfood

En mijn eigen draai weer aangegeven


Ik  ga beginnen  ;

voor  4 grote of 6 kleine cupcakes;

50 gram amandelmeel

2 eieren

40 gram roomboter

50 gram roomkaas (Ik neem altijd van de Aldi)

2 theelepels speculaas/koekkruiden

 2 a 3 lepels zoetstof

 1 theelepel bakpoeder

 1 theelepel vanilla aroma

 

Voor de topping

 paar lepels mascarpone 

1 theelepel  koek/speculaaskruiden

1 eetlepel zoetstof

muffinvorm of papieren muffinbakjes ,ik doe de papierenbakjes in de muffinvorm 

 pakt makkelijk vast en papier kan toch alle kanten op bewegen

                                                                                                               


Oven voorverwarmen op 180 graden

 

Boter en roomkaas moeten op kamertemperatuur zijn om goed te kunnen mixen

Kan ook even in de magnetron voor een paar seconden

Als dit zacht is mengen met de eieren zoetstof   en vanille aroma en speculaaskruiden

lekker met de mixer of staafmixer 

Is het een mooi mengsel dan doen we de amandelmeel er doorheen mixen tot een glad beslag

proef even of het zoet genoeg is

Nu gaan we  het beslag in de vormpjes doen en de oven in voor 25 a 30 minuten de oven in



topping is simpel

mascarpone met de speculaaskruiden en zoetstof door elkaar mengen

even proeven en klaar is kees

amandelschaafsel even roosteren in een droge koekenpan 

Als de cupcakes zijn afgekoeld de topping er wat op smeren en het amandelschaafsel er over strooien

Eet smakelijk en een fijne Sinterklaas avond

Ze zijn lekker, je kunt ze vaker eten.