Ik ben er voor gezwicht toch wat lekkers voor Sinterklaasavond
Ook al moet (wil ik) nog veel kg`s kwijt
Het worden KHA cupcakes
Ik heb amandelmeel vanuit Spanje meegenomen en kan nog even vooruit.
net als geschaafde amandelen.
Zoetstof ,ik neem gewoon de goedkoopste van de supermarkt
Stevia heeft een bijsmaak zeker als het verwarmt word en is duur
en sukrin vind ik ook te duur
inspiratie heb ik opgedaan bij Floor ;met dank aan Flowcarbfood
En mijn eigen draai weer aangegeven
Ik ga beginnen ;
voor 4 grote of 6 kleine cupcakes;
50 gram amandelmeel
2 eieren
40 gram roomboter
50 gram roomkaas (Ik neem altijd van de Aldi)
2 theelepels speculaas/koekkruiden
2 a 3 lepels zoetstof
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel vanilla aroma
Voor de topping
paar lepels mascarpone
1 theelepel koek/speculaaskruiden
1 eetlepel zoetstof
muffinvorm of papieren muffinbakjes ,ik doe de papierenbakjes in de muffinvorm
pakt makkelijk vast en papier kan toch alle kanten op bewegen
Oven voorverwarmen op 180 graden
Boter en roomkaas moeten op kamertemperatuur zijn om goed te kunnen mixen
Kan ook even in de magnetron voor een paar seconden
Als dit zacht is mengen met de eieren zoetstof en vanille aroma en speculaaskruiden
lekker met de mixer of staafmixer
Is het een mooi mengsel dan doen we de amandelmeel er doorheen mixen tot een glad beslag
proef even of het zoet genoeg is
Nu gaan we het beslag in de vormpjes doen en de oven in voor 25 a 30 minuten de oven in
topping is simpel
mascarpone met de speculaaskruiden en zoetstof door elkaar mengen
even proeven en klaar is kees
amandelschaafsel even roosteren in een droge koekenpan
Als de cupcakes zijn afgekoeld de topping er wat op smeren en het amandelschaafsel er over strooien
Eet smakelijk en een fijne Sinterklaas avond
Ze zijn lekker, je kunt ze vaker eten.