Nieuwe KHA recepten komen op een nieuwe site .;https://koolhydraatbeperktafvallenzoutarm.jouwweb.nl/

De eerste keer dat we vandaag makreel gaan roken ,en overal lees je pekelen 5 lepels zout in een liter water of nog meer zout ...dat gaat het niet worden we gaan gewoon uitproberen of we makreel kunnen roken zonder zout!!

makreel komt uit het zoute water

Hoe hebben we het gedaan eigenlijk heeft mijn man het gedaan ,vis schoongemaakt en gerookt 

Het is droog buiten en dan roken we buiten met 2 spiritus branders



Voorwaarde de makreel moet goed droog zijn!

Het is  1 makreel van 1 pond

 

Ik heb wat zoutarme viskruiden en zwarte per uit de molen een beetje aan de binnenkant gestrooid zover als ik er bij kon ook  de buitenkant

Dan op het rooster en de rookoven in  we hebben hem 45 minuten gerookt...warm gerookt 

We hebben een tafelmodel rookoven

De spiritus vaatjes waren half vol tot het gaasje en de spiritus was precies op en de makreel zag er zo goed uit en is gaar



Mooi bruin ,gaar van binnen



velletje wat op het rooster heeft gelegen,ziet er mooi uit en het velletje laat makkelijk los net als de graten



 lekker met groente 

Voor de allereerste keer ,zeer goed geslaagd 

Het blijkt je hoef niet te pekelen!!!

Je proeft het ziltje van de vis  

Lekker met de peperstrooier erover of wat je lekker vind en je zit te smullen

 


We aten er wortelen met peultjes bij en een paprikasalade

Paprika had ik geroosterd in de oven  met wat ui   heel klein beetje zeekraal 1 minuut gekookt en goed gespoeld grotendeels zout er uit (Er zit veel magnesium in) 

 Een dressing van witte wijnazijn ,witte balsamicoazijn 3 eetlepels  olijfolie en peper uit de molen ...alles verder naar eigen smaak en geitenkaas.

peterselie erover strooien


Griekse salade van gegrilde puntpaprika            Kun je ook maken van gewone paprika`s