De eerste keer dat we vandaag makreel gaan roken ,en overal lees je pekelen 5 lepels zout in een liter water of nog meer zout ...dat gaat het niet worden we gaan gewoon uitproberen of we makreel kunnen roken zonder zout!!
makreel komt uit het zoute water
Hoe hebben we het gedaan eigenlijk heeft mijn man het gedaan ,vis schoongemaakt en gerookt
Het is droog buiten en dan roken we buiten met 2 spiritus branders
Voorwaarde de makreel moet goed droog zijn!
Het is 1 makreel van 1 pond
Ik heb wat zoutarme viskruiden en zwarte per uit de molen een beetje aan de binnenkant gestrooid zover als ik er bij kon ook de buitenkant
Dan op het rooster en de rookoven in we hebben hem 45 minuten gerookt...warm gerookt
We hebben een tafelmodel rookoven
De spiritus vaatjes waren half vol tot het gaasje en de spiritus was precies op en de makreel zag er zo goed uit en is gaar
Mooi bruin ,gaar van binnen
velletje wat op het rooster heeft gelegen,ziet er mooi uit en het velletje laat makkelijk los net als de graten
lekker met groente
Voor de allereerste keer ,zeer goed geslaagd
Het blijkt je hoef niet te pekelen!!!
Je proeft het ziltje van de vis
Lekker met de peperstrooier erover of wat je lekker vind en je zit te smullen
We aten er wortelen met peultjes bij en een paprikasalade
Paprika had ik geroosterd in de oven met wat ui heel klein beetje zeekraal 1 minuut gekookt en goed gespoeld grotendeels zout er uit (Er zit veel magnesium in)
Een dressing van witte wijnazijn ,witte balsamicoazijn 3 eetlepels olijfolie en peper uit de molen ...alles verder naar eigen smaak en geitenkaas.
peterselie erover strooien
Griekse salade van gegrilde puntpaprika Kun je ook maken van gewone paprika`s