Spinazie shaksuka , de originele rode shaksuka is al een groot succes .
Die maak ik vaak als avondeten ,maar deze met spinazie is een lekker lunchgerecht
Mijn man is geen liefhebber van spinazie ..ik maak hem alleen voor mezelf ..mjom mjom.
Op de foto alles wat je nodig heb ,alleen het lepeltje crème frache staat er niet bij
Wat heb je nodig 1 persoon
halve rode puntpaprika
150 gram verse spinazie
halve tomaat
1 grote teen knoflook
kwart ui
1 ei
1 kleine lepel crème frache
kleine dessertlepel za-atar
1 kleine theelepel milde harissa ..(of chilipeper naar smaak)
halve theelepel komijn
peper naar smaak
peterselie en lenteui
paprikapoeder voor over het ei
olijfolie om te bakken
Ui knoflook fijn snijden en aanfruiten in olijfolie
Paprika en tomaat in blokjes, en ook in de pan de kruiden erbij en even goed doorroeren
Laat de paprika een beetje zacht worden.
Spinazie erbij als het groente bijna helemaal geslonken is de crème frache er doorheen roeren
kuiltje maken in de groente en het ei erbij
Als het ei gestold is is je maaltijd klaar,
Ei nog even kruiden met peper en paprikapoeder wat peterselie en lenteui erover
Het kan op je bordje en lekker smullen van deze lekkere groenteschotel met ei
Ik zeg eet smakelijk
Op mijn bordje nog 2 plakjes rosbief ,lekker en het moest ook op ,is niet noodzakelijk